ne kvarite jelo! /

Kako se pravilno dodaje zaprška: Mnogi griješe u koracima, ovako ćete izbjeći grudice

Image
Foto: TikTok/Screenshot

Kad krenete prekapati po rječnicima engleskog jezika, nećete tako lako naći izraz zaprška. Naći ćete je u njemačkim, osobito austrijskim receptima

15.3.2024.
14:12
TikTok/Screenshot
VOYO logo

Zaprška je u nekim jelima neizbježna. Pomaže u zgušnjavanju jela i u poboljšavanju samog okusa, a tema je čestih razgovora jer, iako naizgled jednostavna, može biti frkovita i umjesto da jelo poboljša, uz njezino pogrešno dadavanje jelu se postigne kontra efekt zbog nastalih grudica.

Image
NE SAMO RADI AROME /

Zašto se jelima dodaje lovorov list? Ovo niste znali, a olakšat će vam kuhanje

Image
NE SAMO RADI AROME /

Zašto se jelima dodaje lovorov list? Ovo niste znali, a olakšat će vam kuhanje

Kad krenete prekapati po rječnicima engleskog jezika, nećete tako lako naći izraz zaprška. Naći ćete je u njemačkim, osobito austrijskim receptima pod pojmovima "Mehlschwitze", odnosno "Einbrenn" (ajnpren juha).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa, kako se zaprška radi i koji je tajni sastojak koji sprječava nastanak grudica?

Kako smo već prije rekli, zaprška pomaže u zgušnjavanju jela, pa se tako za pripremu zaprške koristi brašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Priprema:

Korisnica društvene mreže TikTok savjetuje da se na maslacu otopljenom na tavi dodaje umak u brašno, a ne brašno u umak, kako je to inače običaj prilikom pripreme zaprške, a dok ulijevate umak morate miješati što brže kako biste izbjegli neželjene grudice.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Glačanje, šivanje, kuhanje - samo su neke od vještina koje uče u školi: Dječaci su više zainteresirani za šivanej i metenje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo