Sastojci za jelo s tjesteninom:
500 g tjestenine "tortiglioni" 300 g pelati rajčice 200 g sira mozzarelle 250 g svježeg kravljeg sira 100 g mladog boba 2 jaja 2 režnja češnjaka 100 ml bijelog vina 2 žličice šećera ½ žličice sušenog origana 1 žličica sjeckane majčine dušice 2 žlice sjeckanog bosiljka ½ žličice umaka od ljutih papričica ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar
Priprema jelo s tjesteninom: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-05-02.asx
U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene pelati rajčice, protisnuti češnjak, umak od ljutih papričica, šećer, origano, ulijemo bijelo vino, dodamo mladi bob, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
Za to vrijeme zdjelu s umućenim jajima dodamo majčinu dušicu, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. Zatim dodamo svježi kravlji sir i sastojke dobro promiješamo.
Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju s malo maslinovog ulja, promiješamo, dodamo smjesu od sira i jaja, dobro izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. Zatim tjesteninu prelijemo gotovim umakom od rajčica i boba, posipamo sjeckanim bosiljkom, prekrijemo ploškama sira mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta.
Ovako pripremljeno jelo predlaže Crochef.