Play ponuda

VRIJEDI I ZA OSTALO MESO / Nitko ne voli suhu i prepečenu piletinu, zato se mrežama proširio genijalan trik: 'Treba vam samo ovo voće...'

Foto: Pixabay

Kivi sadrži prirodni enzim  aktinidin, koji je učinkovit u razgradnji proteina i vezivnog tkiva mesa, a da pritom ne pretvori meso u kašu

22.9.2022.
21:42
Pixabay
Play ponuda

Piletina je jedno od najpopularnijih mesa - relativno je pristupačna, lagana je i lako se priprema. No baš zato što nije previše masna, lako ispadne presuha u pečenju ili kod prženja.

Korisnik TikToka po imenu Elliot podijelio je jednostavan trik za pripremu najsočnije piletine ikad, a trik bi malo tko  očekivao. sve što trebate je kivi i maslinovo ulje kako biste napravili marinadu. "Ključ za najsočniju piletinu je kivi!" -  otkrio je Elliot, dodajući kako je ovaj kulinarski trik naučio dok je boravio u Africi. Za pripremu marinade potreban je jedan kivi i malo maslinovog ulja. S kivija se oguli kora, a zatim ga se izgnječi žlicom ili izblenda i doda malo ulja.

Ključ je u enzimu koji razgrađuje proteine

Piletina se najprije začini solju i paprom, a zatim prelije umakom i tako ostavi barem sat vremena prije nego što je planirate peći.  Sudeći po komentarima pratitelja, ovo je recept koji se mora probati, a neki su istaknuli da se može koristiti i ananas ili mango umjesto kivija. 

Kivi sadrži prirodni enzim  aktinidin, koji djeluje slično kao i ljudska slina.   Vrlo je učinkovit u razgradnji proteina i vezivnog tkiva mesa, a da pritom ne pretvori meso u kašu.  Marinada od kivija je zato idealna i za svo žilavije meso kojeg želite omekšati, pa čak i, primjerice, lignje.

Play ponuda