Piletina je jedno od najpopularnijih mesa - relativno je pristupačna, lagana je i lako se priprema. No baš zato što nije previše masna, lako ispadne presuha u pečenju ili kod prženja.
Korisnik TikToka po imenu Elliot podijelio je jednostavan trik za pripremu najsočnije piletine ikad, a trik bi malo tko očekivao. sve što trebate je kivi i maslinovo ulje kako biste napravili marinadu. "Ključ za najsočniju piletinu je kivi!" - otkrio je Elliot, dodajući kako je ovaj kulinarski trik naučio dok je boravio u Africi. Za pripremu marinade potreban je jedan kivi i malo maslinovog ulja. S kivija se oguli kora, a zatim ga se izgnječi žlicom ili izblenda i doda malo ulja.
Ključ je u enzimu koji razgrađuje proteine
Piletina se najprije začini solju i paprom, a zatim prelije umakom i tako ostavi barem sat vremena prije nego što je planirate peći. Sudeći po komentarima pratitelja, ovo je recept koji se mora probati, a neki su istaknuli da se može koristiti i ananas ili mango umjesto kivija.
Kivi sadrži prirodni enzim aktinidin, koji djeluje slično kao i ljudska slina. Vrlo je učinkovit u razgradnji proteina i vezivnog tkiva mesa, a da pritom ne pretvori meso u kašu. Marinada od kivija je zato idealna i za svo žilavije meso kojeg želite omekšati, pa čak i, primjerice, lignje.