Kruh je najukusniji kad je svjež. Ipak, postoji jednostavna metoda od pet koraka zahvaljujući kojoj će stari kruh biti jednako ukusan kao i onaj svježi, piše Express.
Stari kruh, koliko god tvrd bio, ponovo će biti mekan u tren zahvaljujući jednostavnom triku. Najprije provjerite ima li plijesni. Ako kruh ima mrlje sumnjivog izgleda, najbolje je da ga bacite. Ali ako je samo suh i bez plijesni, još uvijek ga možete "oživiti".
Svom kruhu udahnut ćete novi život s malo vlage. Koristite četku ili bočicu s raspršivačem kako biste lagano poprskali cijelu štrucu. Količinu vode prilagodite suhoći i debljini kore.
Vrlo suhi kruh ili onaj s debelom korom mogu podnijeti malo više vode. Za tanje korice ili blago ustajali kruh, nemojte pretjerivati s vlagom.
Vrlo suhi i tvrdi kruh trebate omotati aluminijskom folijom, a jedan dan stari baguette jednostavno možete vratiti u njegovu papirnatu vrećicu sa zatvorenim smotanim vrhom.
Božanstveni miris svježeg kruha
Zatim, stavite kruh u hladnu pećnicu i upalite je na 150 °C. Pustite da se lagano zagrijava deset do 15 minuta, ovisno koliko je suh i tvrd. Počnite ga provjeravati nakon deset minuta.
Voda koju ste dodali kruhu postaje para zarobljena u omotu. Kruh upija ovu paru te tako vlagu vraća natrag.
Na kraju, kada se iznutra učini dovoljno vlažnim, uklonite omot i stavite kruh izravno na rešetku pećnice oko pet minuta. Ako je bio u papirnatoj vrećici, izvadite ga prije nego što ga vratite u pećnicu.
Ovaj posljednji korak uklanja višak vlage iz kore, čineći je ponovno prekrasno hrskavom. Osim toga, vaša će kuhinja biti ispunjena božanskim mirisom svježeg kruha.
Nemojte stavljati kruh u mikrovalnu pećnicu s ručnikom, jer bi tako mogao poprimiti gumenastu strukturu. Pećnica daje najbolje i najhrskavije rezultate.
POGLEDAJTE VIDEO: Na njih se čeka više od godinu dana. U Dalmaciji nema harmonikaša ni za lijek. Koja je tajna, a i cijena?