koristan trik / Stari kruh moguće je vratiti u život: Osvježite i najtvrđu štrucu u samo pet koraka

Image
Foto: Shutterstock

Stari kruh, koliko god tvrd bio, ponovno će biti mekan i ukusan zahvaljujući jednostavnom triku

14.6.2024.
22:25
Shutterstock
VOYO logo

Kruh je najukusniji kad je svjež. Ipak, postoji jednostavna metoda od pet koraka zahvaljujući kojoj će stari kruh biti jednako ukusan kao i onaj svježi, piše Express.

Stari kruh, koliko god tvrd bio, ponovo će biti mekan u tren zahvaljujući jednostavnom triku. Najprije provjerite ima li plijesni. Ako kruh ima mrlje sumnjivog izgleda, najbolje je da ga bacite. Ali ako je samo suh i bez plijesni, još uvijek ga možete "oživiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZNENADIT ĆETE SE /

Je li zdravo jesti kruh za doručak? Postoji pet razloga zašto to ne raditi

Image
IZNENADIT ĆETE SE /

Je li zdravo jesti kruh za doručak? Postoji pet razloga zašto to ne raditi

Svom kruhu udahnut ćete novi život s malo vlage. Koristite četku ili bočicu s raspršivačem kako biste lagano poprskali cijelu štrucu. Količinu vode prilagodite suhoći i debljini kore.

Vrlo suhi kruh ili onaj s debelom korom mogu podnijeti malo više vode. Za tanje korice ili blago ustajali kruh, nemojte pretjerivati s vlagom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo suhi i tvrdi kruh trebate omotati aluminijskom folijom, a jedan dan stari baguette jednostavno možete vratiti u njegovu papirnatu vrećicu sa zatvorenim smotanim vrhom.

Image
Foto: Shutterstock

Božanstveni miris svježeg kruha

Zatim, stavite kruh u hladnu pećnicu i upalite je na 150 °C. Pustite da se lagano zagrijava deset do 15 minuta, ovisno koliko je suh i tvrd. Počnite ga provjeravati nakon deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda koju ste dodali kruhu postaje para zarobljena u omotu. Kruh upija ovu paru te tako vlagu vraća natrag.

Na kraju, kada se iznutra učini dovoljno vlažnim, uklonite omot i stavite kruh izravno na rešetku pećnice oko pet minuta. Ako je bio u papirnatoj vrećici, izvadite ga prije nego što ga vratite u pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj posljednji korak uklanja višak vlage iz kore, čineći je ponovno prekrasno hrskavom. Osim toga, vaša će kuhinja biti ispunjena božanskim mirisom svježeg kruha.

Nemojte stavljati kruh u mikrovalnu pećnicu s ručnikom, jer bi tako mogao poprimiti gumenastu strukturu. Pećnica daje najbolje i najhrskavije rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Na njih se čeka više od godinu dana. U Dalmaciji nema harmonikaša ni za lijek. Koja je tajna, a i cijena?

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo