koristan trik /

Stari kruh moguće je vratiti u život: Osvježite i najtvrđu štrucu u samo pet koraka

Image
Foto: Shutterstock

Stari kruh, koliko god tvrd bio, ponovno će biti mekan i ukusan zahvaljujući jednostavnom triku

14.6.2024.
22:25
Shutterstock
VOYO logo
VOYO logo

Kruh je najukusniji kad je svjež. Ipak, postoji jednostavna metoda od pet koraka zahvaljujući kojoj će stari kruh biti jednako ukusan kao i onaj svježi, piše Express.

Stari kruh, koliko god tvrd bio, ponovo će biti mekan u tren zahvaljujući jednostavnom triku. Najprije provjerite ima li plijesni. Ako kruh ima mrlje sumnjivog izgleda, najbolje je da ga bacite. Ali ako je samo suh i bez plijesni, još uvijek ga možete "oživiti".

Image
IZNENADIT ĆETE SE /

Je li zdravo jesti kruh za doručak? Postoji pet razloga zašto to ne raditi

Image
IZNENADIT ĆETE SE /

Je li zdravo jesti kruh za doručak? Postoji pet razloga zašto to ne raditi

Svom kruhu udahnut ćete novi život s malo vlage. Koristite četku ili bočicu s raspršivačem kako biste lagano poprskali cijelu štrucu. Količinu vode prilagodite suhoći i debljini kore.

Vrlo suhi kruh ili onaj s debelom korom mogu podnijeti malo više vode. Za tanje korice ili blago ustajali kruh, nemojte pretjerivati s vlagom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo suhi i tvrdi kruh trebate omotati aluminijskom folijom, a jedan dan stari baguette jednostavno možete vratiti u njegovu papirnatu vrećicu sa zatvorenim smotanim vrhom.

Image
Foto: Shutterstock

Božanstveni miris svježeg kruha

Zatim, stavite kruh u hladnu pećnicu i upalite je na 150 °C. Pustite da se lagano zagrijava deset do 15 minuta, ovisno koliko je suh i tvrd. Počnite ga provjeravati nakon deset minuta.

Voda koju ste dodali kruhu postaje para zarobljena u omotu. Kruh upija ovu paru te tako vlagu vraća natrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, kada se iznutra učini dovoljno vlažnim, uklonite omot i stavite kruh izravno na rešetku pećnice oko pet minuta. Ako je bio u papirnatoj vrećici, izvadite ga prije nego što ga vratite u pećnicu.

Ovaj posljednji korak uklanja višak vlage iz kore, čineći je ponovno prekrasno hrskavom. Osim toga, vaša će kuhinja biti ispunjena božanskim mirisom svježeg kruha.

Nemojte stavljati kruh u mikrovalnu pećnicu s ručnikom, jer bi tako mogao poprimiti gumenastu strukturu. Pećnica daje najbolje i najhrskavije rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Na njih se čeka više od godinu dana. U Dalmaciji nema harmonikaša ni za lijek. Koja je tajna, a i cijena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo