RECEPT KULINARSKOG GENIJA /

Najsočniji kruh od samo četiri sastojka: 'Ne treba ga mijesiti, a mekan je kao pamuk'

Image
Foto: Shutterstock

Miješenje je ključan korak u pravljenju kruha, jer razvija mikromjehuriće koji se šire tijekom dizanja

3.5.2024.
11:45
Shutterstock
VOYO logo

Profesionalni kuhar otkrio je recept za kruh od samo četiri sastojka koji se lako pravi te ga ne treba ni mijesiti, a mekan je i ukusan, piše Express.

Domaći kruh skoro svi vole, a jesti ga dok je još topao, pravi je užitak. Ipak, neki ljudi ne usude se ni pomisliti na to da ga ispeku jer se to doima kao stresan i zahtjevan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miješenje je obično ključan korak u pravljenju kruha, jer razvija mikromjehuriće koji se šire tijekom dizanja i pečenja te kao rezultat nastane meki i prozračni kruh.

Image
JEFTINO I LAKO /

Domaći kvasac je najzdraviji, a mi imamo recept: 'Kruh će biti još mekši i ukusniji'

Image
JEFTINO I LAKO /

Domaći kvasac je najzdraviji, a mi imamo recept: 'Kruh će biti još mekši i ukusniji'

Kruh od četiri jednostavna sastojka

No, kulinarski genij na TikToku otkrio je da možete potpuno preskočiti miješenje i svejedno napraviti savršeni kruh sa samo četiri jednostavna sastojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najlakši" recept za kruh otkrio je korisnik TikToka koji objavljuje pod imenom Lets eat UK i koji je poznat po praktičnim savjetima i odličnim receptima.

"Ovo je najlakši, najjednostavniji i najukusniji recept za domaći kruh koji ne zahtijeva apsolutno nikakvo miješenje", istaknuo je.

Recept za kruh bez miješenja

Sastojci:

  • 450 g brašna za kruh,
  • Dvije žličice instant kvasca,
  • Dvije žličice kuhinjske soli,
  • 375 ml vrlo tople (ne kipuće) vode.

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, sol i kvasac. Zatim dodajte toplu vodu i miješajte drškom drvene kuhače dok se sve ne sjedini. Pokrijte zdjelu prozirnom folijom ili kuhinjskom krpom i ostavite tijesto da odstoji oko dva do tri sata dok se ne udvostruči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je tijesto naraslo, zagrijte pećnicu na 220 °C i stavite unutra pleh ili kalup za kruh da se grije otprilike 15 minuta dok pripremate tijesto.

Image
Foto: Shutterstock

Pospite radnu površinu ili stol s malo brašna i izvadite tijesto iz zdjele. Razvucite i presavijte šest do osam puta prije nego što ga preokrenete i oblikujete okruglu štrucu. Pokrijte tijesto zdjelom da se ponovno diže, ali samo oko 15 minuta dok se pećnica zagrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite zdjelu i pobrašnite tijesto, možete ga, također, zarezati ako želite. Uzmite malo papira za pečenje i pomoću strugalice pokupite tijesto i stavite ga na papir i ponovno oblikujte ako potrebno.

Prije nego što tijesto stavite u pećnicu, prokuhajte malo vode i ulijte u posudicu koja je prikladna za pećnicu te je stavite uz kruh. To će stvoriti dodatnu vlagu te osigurati da korica ostane fleksibilna bez cijepanja tijekom pečenja.

I tijesto i vodu treba staviti na srednju rešetku pećnice otprilike 40 minuta. Kad bude pečen, ostavite kruh da se ohladi na rešetki oko pola sata prije nego što ga servirate za jelo.

POGLEDAJTE VIDEO: Baby Lasagna u izlozima, Hrvati u Švedskoj pripremaju druženje s njim, a ulaznice za Eurosong planule!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo