Šparoge na uskrsnom stolu

Proljeće nam je donijelo i gastronomsku poslasticu - divlje šparoge. Taman u pravo vrijeme da ovogodišnju uskrsnu trpezu obogatimo jelima te zdrave i ukusne namirnice, jednostavne za pripremu.

27.3.2012.
15:55
VOYO logo

Kuhana jaja u umaku od šparoga

Priprema (za 4 osobe):

Šparoge očistite, operite i zavezane u stručak kuhajte u slanoj vodi, tako da vrhovi budu iznad vode. Ocijedite ih, uklonite tvrdi dio, a vrhove narežite na komadiće i izmiksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi rastopite 20 g maslaca, dodajte brašno brzo miješajući pjenjačom za snijeg, razmutite s mlijekom i dalje miješajte dok umak ne zgusne. Posolite, popaprite i dodajte tvrdi sir (ementaler, grojer), umak od šparoga i šunku nasjeckanu na tanke trake te sve dobro izmiješajte.

Jaja kuhajte 8-10 minuta, pa ih ohladite. Oljuštite ih, prepolovite po duljini i poslažite u vatrostalnu posudu namazanu maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja prelijte umakom i zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Odmah poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajgana sa šparogama

Priprema (za 4 osobe):

Na maslinovom ulju lagano prepržite očišćene zelene šparoge, podlijte ih temeljcem i pustite da prokuhaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavi prepržite šunku izrezanu na trakice, promiješajte s kuhanim šparogama i dok je još sve vrelo, prelijte umućenim jajima koje ste začinili paprom i solju.

Fuži sa šparogama

Priprema (za 4 osobe):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac rastopiti i dodati brašno. Zapršku podliti temeljcem, posoliti, popapriti, dodati parmezan i slatko vrhnje.

Dobro promiješati, dodati vrhove šparoga i prokuhati nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodati prethodno skuhanim fužima i poslužiti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo