Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
I ZA NAJVEĆE KRITIČARE /

Slavni kuhar otkriva trik: Jedna namirnica učinit će prokulice omiljenim povrćem

Uz ovaj jednostavan postupak, prokulice više neće biti namirnica koja se automatski ostavlja po strani

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prokulice često nose titulu najomraženijeg povrća na blagdanskom stolu, no ta bi se reputacija mogla zauvijek promijeniti uz jedan jednostavan, ali ključan dodatak.

Prema riječima poznatog kuhara Jamesa Martina, postoji namirnica koja može promijeniti stav i najupornijih kritičara ovog malog zelenog povrća. Kako navodi Express, tajna se krije u dodavanju slojevitog okusa bez potrebe za složenom pripremom.

Slavni kuhar otkriva trik: Jedna namirnica učinit će prokulice omiljenim povrćem
Foto: Pexels

Hrskavi dodatak koji mijenja sve

"Hrskava slanina mogla bi biti ključ za to da i oni koji ne vole prokulice promijene mišljenje. Priprema je vrlo brza i jednostavna", ističe Martin.

Ovaj recept predviđen je za osam osoba, što ga čini idealnim prilogom za svečane obiteljske večere ili veća okupljanja. Priprema prokulica traje manje od 30 minuta, dok samo kuhanje zahtijeva između 10 i 30 minuta, ovisno o željenoj teksturi.

Slavni kuhar otkriva trik: Jedna namirnica učinit će prokulice omiljenim povrćem
Foto: Pixabay

Recept za prokulice s pancetom

Ako želite isprobati ovu metodu i uvjeriti se sami, slijedite upute u nastavku. Umjesto raskuhanog i gorkog povrća, dobit ćete jelo bogato aromama dima i soli.

Sastojci:

  • Sol (po ukusu)

  • 900 g prokulica (očišćenih)

  • Dvije žličice maslinovog ulja

  • 225 g pancete, narezane na kockice

Priprema:

  1. Započnite tako da u velikom loncu zakuhate posoljenu vodu. Kada voda proključa, ubacite prokulice i kuhajte ih na laganoj vatri 8 do 10 minuta. Cilj je da omekšaju dovoljno da ih možete lagano probosti nožem, ali da se ne raspadaju.

  2. Temeljito ocijedite prokulice u cjedilu kako ne bi preostalo viška vode, što je ključno za kasniju teksturu. U međuvremenu, stavite tavu na jaku vatru i pustite da se dobro zagrije.

  3. Ulijte maslinovo ulje u vruću tavu, dodajte kockice pancete i pržite ih pet do sedam minuta uz povremeno miješanje. Panceta treba postati hrskava, zlatne boje i intenzivnog mirisa.

  4. Kada je panceta gotova, dodajte ocijeđene prokulice izravno u tavu. Sve zajedno dobro promiješajte kako bi povrće upilo masnoću i slanu aromu mesa.

  5. Ostavite smjesu na vatri još minutu ili dvije da se svi sastojci prožmu toplinom, a zatim poslužite odmah dok je vruće.

Podijelite s nama vaše tajne za ukusnije prokulice. 

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Idealno za hladne dane: Krem juha od cvjetače s hrskavim iznenađenjima

komentara
Komentiranje na Net.hr dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. Ako se ne slažete s autorom teksta ili nekim tko je komentirao taj tekst to je u redu. Međutim, nije u redu vrijeđati ljude, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Odgovorni ste za sve napisano u komentaru. Ovo je web portal kojeg posjećuje tisuće ljudi svakodnevno i s nekima se jednostavno nećete slagati. Zato se držite osnovnih pravila ponašanja i sve će biti ok.
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike