1. Ubrzajte kuhanje tjestenine, pa u lonac na štednjaku ulijte vodu prethodno zagrijanu u kuhalu.
2. Kada recept traži maslac sobne temperature, tvrdi blok slasne masnoće naribajte i tako pospješite otapanje.
3. Skuhanu rižu možete smrznuti u zamrzivaču u manjim porcijama, pa prije konzumacije nakratko zagrijati u mikrovalnoj pećnici.
4. Kada vam trebaju rajčice za umak poslužite se konzerviranim pelatima ili gotovom šalšom i tako si skratite vrijeme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i rezanje crvenih plodova, savjetuje zadovoljna.dnevnik.hr.
5. Ne podgrijavajte ostatke hrane, već ih transformirajte u novo jelo. Ostatke umaka od mesa i povrća, primjerice, možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato tijesto, pa ispeći poput slane pite.
6. Nemate vremena za pripremu umaka? U mikseru napravite zeleni pesto od stručka svježeg peršina, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minutu ili dvije, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.
7. Pileća prsa narežite na trakice, ispržite u woku dvije do tri minute i tako skratite njihovu termičku obradu, bez da izgubite na okusu.