Skratite vrijeme kuhanja uz nekoliko jednostavnih trikova

Svi znamo onaj osjećaj kad dođemo doma izvana toliko gladni da bismo najradije pojeli 'pečenog vola', a tek trebamo početi kuhati.

17.2.2015.
13:57
VOYO logo

1. Ubrzajte kuhanje tjestenine, pa u lonac na štednjaku ulijte vodu prethodno zagrijanu u kuhalu.

2. Kada recept traži maslac sobne temperature, tvrdi blok slasne masnoće naribajte i tako pospješite otapanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Skuhanu rižu možete smrznuti u zamrzivaču u manjim porcijama, pa prije konzumacije nakratko zagrijati u mikrovalnoj pećnici.

4. Kada vam trebaju rajčice za umak poslužite se konzerviranim pelatima ili gotovom šalšom i tako si skratite vrijeme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i rezanje crvenih plodova, savjetuje zadovoljna.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ne podgrijavajte ostatke hrane, već ih transformirajte u novo jelo. Ostatke umaka od mesa i povrća, primjerice, možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato tijesto, pa ispeći poput slane pite.

6. Nemate vremena za pripremu umaka? U mikseru napravite zeleni pesto od stručka svježeg peršina, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minutu ili dvije, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.

7. Pileća prsa narežite na trakice, ispržite u woku dvije do tri minute i tako skratite njihovu termičku obradu, bez da izgubite na okusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo