Poslije Uskrsa redovno ostane pečenja, jaja, mladog luka i ostalih delicija. Sous chef iz popularnog RTL-ovog showa "Hell's Kitchen Hrvatska", koji pratimo i na streaming platformi Voyo, Ivan Vrbanec predložio je da od njih napravite sočne sendviče.
Sendviči nužno ne moraju biti dosadni i monotoni, već ukusni i vrlo maštoviti. Ivan je za Net.hr otkrio recept za svoj leftover pureći sendvič koji se sastoji od jaja, majoneze, mladog luka, ukratko svega što vam je ostalo od blagdanske gozbe.
"Budući da nam poslije Uskrsa redovno ostaje pečenja, napravit ćemo jedan sendvič od ostataka", rekao je.
Sastojci:
- Otkošteno meso purice,
- Jaja,
- Kiseli krastavci,
- Kapare,
- Majoneza,
Ivan Vrbanec je otkrio recept za leftover pureći sendvič koji se sastoji od svega što vam je ostalo od blagdanske gozbe.
- Mladi luk,
- Rotkvice,
- Vinski ocat,
- Šećer,
- Hren.
Priprava:
Jaja, kisele krastavce, kapare i peršin nasjeckajte i povežite majonezom kako biste dobili Gribiche umak.
Bijeli dio mladog luka i rotkvice narežite i ukiselite u mješavini koja se sastoji od: 500 ml vinskog octa, 500 g šećera i litre vode. Zakuhajte i prelijete mladi luk i rotkvicu.
Nasjeckajte zeleni dio mladog luka na julienne. Kruh tostirajte i bogato stavite Gribiche umak, meso puretine, ukiseljene rotkvice i bijeli dio mladog luka, zatim julienne zeleni dio luka i, na kraju, na gornju šnitu kruha namažite umak hren i poklopite.
Dobar tek!
Show "Hell's Kitchen Hrvatska", osim na RTL-u, možete gledati i na platformi Voyo i to bez reklama, 24 sata prije prikazivanja na televiziji.
POGLEDAJTE VIDEO: On će u Hell's Kitchenu biti alfa i omega, a Ivana i Ivan 'njegove oči'. Što čeka kandidate? 'Bit će pakleno'