Chef Tom Gretić u RTL-ovom popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen", otkrio nam je recept za souffle, koji je crveni tim radio u četvrtak s njim na nagradnom masterclassu, koji su osvojili jer su pobijedili u izazovu.
Jelo soufflé potječe iz Francuske i pravi se od pečenih jaja, a može se poslužiti kao slano glavno jelo ili zaslađen kao desert.
Sastojci:
- 50 g maslaca
- 20 g grisa
- 50 g glatkog brašna
- 5 g senfa
- 300 g mlijeka
- 4 jaja
- 100 g sira
Priprema:
Maslac, brašno, mlijeko i senf skuhati u zapršku, zatim treba posoliti. Kad se ohladi, dodati žumanjke jedan po jedan. Bjelanjke treba istući u čvrsti snijeg, sir narezati na kockice i sve usitnjeno umiješati.
Ramikene namazati s maslacem i posipati s grisom. Dodati smjesu u ramikene 3/4. Peći na 200 stupnjeva, 25 minuta. Servirati odmah.
Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!