samo za net.hr /

Chef iz Hell's Kitchena otkrio recept za jelo koje želite probati baš na Valentinovo

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan

14.2.2024.
9:51
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Sous chef Toma Gretića u RTL-ovom u popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen", Ivan Vrbanec, otkrio nam je jedan svoj vrlo ukusan i maštovit recept za Valentinovo. On predlaže da svojoj boljoj polovici napravite pačja prsa s paprenim coulisom od maline uz još neke ukusne dodatke.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav za RTL.hr o osvajanju nagrade u 'Hell's Kitchen Hrvatska': 'Ne bih se vratio kući…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se ovo jelo na prvu doima komplicirano za napraviti, ono je vrlo jednostavno te, kad se konzumira, pruža savršenu paletu okusa, mirisa i boja. Pravi je raj za oči i nepce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MLJAC IDEJA ZA VALENTINOVO /

Imamo recept iz Hell's Kitchena! S ovim specijalitetom chefa Gretića ne možeš fulati

Image
MLJAC IDEJA ZA VALENTINOVO /

Imamo recept iz Hell's Kitchena! S ovim specijalitetom chefa Gretića ne možeš fulati

Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan te se s njim odlično sljubljuju pečene kockice od buče, tostirani lješnjaci i prokulice.

Ako vam, pak, treba još inspiracije za ukusna i maštovita jela, gledajte "Hell's Kitchen Hrvatska", koji možete pratiti i na streaming platformi Voyo i to 24 sata prije prikazivanja na televiziji bez reklama. U slučaju da za Valentinovo ostanete doma, gledajte filmove na Voyo.

Sastojci:

  • Pačja prsa
  • Papreni coulis od maline
Image
Foto: Shutterstock/Ilustracja

Posebni šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan. Foto: Ilustracija

  • Pečene kockice buče
  • Lišće prokulice
  • Tostirani lješnjaci

Priprava:

Kožu na pačjim prsima zarezati. Prsa prije pečenja osušiti, posoliti, popapriti i staviti peći na hladnu tavu s kožom prema dolje.

Peći na srednje laganoj vatri i paziti da koža ne zagori. Nakon par minuta okrenuti prsa, zapeći drugu stranu i staviti u pećnicu na osam do deset minuta na 180 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prsa obavezno odmoriti poslije pečenja nekoliko minuta.

U posudu staviti smrznute maline, malo šećera i zakuhati. Kad maline puste tekućinu, dodati malo soli i nešto više papra, ovisno koliko volite, i pustiti da se reducira. Kad dođete do željene gustoće, procijediti kroz sitno sito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butternut buču narezati na kockice, posoliti, popapriti i poškropiti acetom. Sve skupa promiješati i staviti peći u pećnicu na 180 °C od 25 do 30 minuta, ovisno o veličini kockica.

Prokulicama odvojiti listove i kratko ih zapržiti na masnoći, dodati malo temeljca ili vode, čisto da para probije prokulice te blago posoliti.

Lješnjake tostirati na tavi ili u pećnici, ovisno kako vam je lakše. Kad dobiju lijepu boju, očistiti im ljuskicu i narezati ih na sitnije komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo