Sous chef Toma Gretića u RTL-ovom u popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen", Ivan Vrbanec, otkrio nam je jedan svoj vrlo ukusan i maštovit recept za Valentinovo. On predlaže da svojoj boljoj polovici napravite pačja prsa s paprenim coulisom od maline uz još neke ukusne dodatke.
POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav za RTL.hr o osvajanju nagrade u 'Hell's Kitchen Hrvatska': 'Ne bih se vratio kući…'
Iako se ovo jelo na prvu doima komplicirano za napraviti, ono je vrlo jednostavno te, kad se konzumira, pruža savršenu paletu okusa, mirisa i boja. Pravi je raj za oči i nepce.
Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan te se s njim odlično sljubljuju pečene kockice od buče, tostirani lješnjaci i prokulice.
Ako vam, pak, treba još inspiracije za ukusna i maštovita jela, gledajte "Hell's Kitchen Hrvatska", koji možete pratiti i na streaming platformi Voyo i to 24 sata prije prikazivanja na televiziji bez reklama. U slučaju da za Valentinovo ostanete doma, gledajte filmove na Voyo.
Sastojci:
- Pačja prsa
- Papreni coulis od maline
Posebni šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan. Foto: Ilustracija
- Pečene kockice buče
- Lišće prokulice
- Tostirani lješnjaci
Priprava:
Kožu na pačjim prsima zarezati. Prsa prije pečenja osušiti, posoliti, popapriti i staviti peći na hladnu tavu s kožom prema dolje.
Peći na srednje laganoj vatri i paziti da koža ne zagori. Nakon par minuta okrenuti prsa, zapeći drugu stranu i staviti u pećnicu na osam do deset minuta na 180 °C.
Prsa obavezno odmoriti poslije pečenja nekoliko minuta.
U posudu staviti smrznute maline, malo šećera i zakuhati. Kad maline puste tekućinu, dodati malo soli i nešto više papra, ovisno koliko volite, i pustiti da se reducira. Kad dođete do željene gustoće, procijediti kroz sitno sito.
Butternut buču narezati na kockice, posoliti, popapriti i poškropiti acetom. Sve skupa promiješati i staviti peći u pećnicu na 180 °C od 25 do 30 minuta, ovisno o veličini kockica.
Prokulicama odvojiti listove i kratko ih zapržiti na masnoći, dodati malo temeljca ili vode, čisto da para probije prokulice te blago posoliti.
Lješnjake tostirati na tavi ili u pećnici, ovisno kako vam je lakše. Kad dobiju lijepu boju, očistiti im ljuskicu i narezati ih na sitnije komade.