Valentinovo je odlično vrijeme kada svom dragom ili dragoj možete pokazati svoje kulinarske vještine, a onda nakon ukusne večere možete se prebaciti na kauč i uživati u romantičnim filmovima ili "Braku na prvu" na platformi Voyo.
POGLEDAJTE VIDEO: Pomoćnici Toma Gretića u Hell's Kitchenu otkrili što možemo očekivati od chefa: 'Možda neće biti kao Gordon Ramsay, ali…'
Kako biste se iskazali kao pravi chef i oborili svog partnera s nogu kulinarskim vještinama, donosimo recept za ceviche Toma Gretića koji je pokazao u popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen".
Ceviche se obično poslužuje kao prilog ili predjelo. Riječ je o specijalitetu iz Južne Amerike, najčešće Perua, a priprema se od svježe, sirove ribe koju se kombinira s citrusnim voćem, ljutom papričicom i začinima. Riba se marinira u soku od citrusnog voća čije ga kiseline na taj način skuhaju.
Sastojci:
- Brancin
- Fileti naranče
- Ukiseljena rotkvica
- Vlasac
- Zrna gorušice
- Maslinovo ulje
- Jabučni ocat
- Limun
Priprema:
Posoljeni i isprani file ribe staviti na oko pola sata u salamuru od jabučnog octa i vode u omjeru 1:2, lovora, timijana i papra u zrnu.
Napraviti emulziju od soka jednog limuna i limete, malo maslinova ulja i žličice meda.
Rotkvicu ukiseliti oko sat vremena u smjesi jabučnog octa i vode u omjeru 1:2, sa štapićem cimeta, malo šećera i soli.
Namočiti zrna gorušice u vodi dok ne nabubre. Ribu tanko narezati, naranču filetirati, dodati emulziju, zrna gorušice i vlasac.