MLJAC IDEJA ZA VALENTINOVO / Imamo recept iz Hell's Kitchena! S ovim specijalitetom chefa Gretića ne možeš fulati

Image
Foto: RTL

Ceviche je specijalitet iz Južne Amerike, a priprema se od sirove ribe koja se kombinira s citrusnim voćem

12.2.2024.
13:58
RTL
VOYO logo

Valentinovo je odlično vrijeme kada svom dragom ili dragoj možete pokazati svoje kulinarske vještine, a onda nakon ukusne večere možete se prebaciti na kauč i uživati u romantičnim filmovima ili "Braku na prvu" na platformi Voyo.

POGLEDAJTE VIDEO: Pomoćnici Toma Gretića u Hell's Kitchenu otkrili što možemo očekivati od chefa: 'Možda neće biti kao Gordon Ramsay, ali…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste se iskazali kao pravi chef i oborili svog partnera s nogu kulinarskim vještinama, donosimo recept za ceviche Toma Gretića koji je pokazao u popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MEKA I SLASNA /

Svjetski dan pizze: Najbolji recept za pizzu ima baka Iva, ovo je njena tajna

Image
MEKA I SLASNA /

Svjetski dan pizze: Najbolji recept za pizzu ima baka Iva, ovo je njena tajna

Ceviche se obično poslužuje kao prilog ili predjelo. Riječ je o specijalitetu iz Južne Amerike, najčešće Perua, a priprema se od svježe, sirove ribe koju se kombinira s citrusnim voćem, ljutom papričicom i začinima. Riba se marinira u soku od citrusnog voća čije ga kiseline na taj način skuhaju.

Image
Foto: RTL

Sastojci:

  • Brancin
  • Fileti naranče
  • Ukiseljena rotkvica
  • Vlasac
  • Zrna gorušice
  • Maslinovo ulje
  • Jabučni ocat
  • Limun

Priprema:

Posoljeni i isprani file ribe staviti na oko pola sata u salamuru od jabučnog octa i vode u omjeru 1:2, lovora, timijana i papra u zrnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napraviti emulziju od soka jednog limuna i limete, malo maslinova ulja i žličice meda.

Rotkvicu ukiseliti oko sat vremena u smjesi jabučnog octa i vode u omjeru 1:2, sa štapićem cimeta, malo šećera i soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namočiti zrna gorušice u vodi dok ne nabubre. Ribu tanko narezati, naranču filetirati, dodati emulziju, zrna gorušice i vlasac.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo