MEKA I SLASNA /

Svjetski dan pizze: Najbolji recept za pizzu ima baka Iva, ovo je njena tajna

Image
Foto: Shutterstock

Iako skoro svi volimo pojesti pizzu u pizzeriji, nekako nam je ipak najslađa ona koju napravimo doma

Anteja Vidić

Anteja Vidić

Kolumnistica i novinarka rubrike Magazin, specijalizirana za lifestyle teme i žensko-muške odnose

9.2.2024.
15:33
Shutterstock
VOYO logo

Svjetski dan pizze obilježava se 9. veljače. Ovo ukusno jelo obožavaju i stari i mladi te se na kućnim jelovnicima nađe barem jednom tjedno.

POGLEDAJTE VIDEO: Pizza majstori za Direkt otkrili koju nikada ne bi probali, ali i o tijestu koje 'ne pada teško na želudac'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako skoro svi volimo pojesti pizzu u omiljenoj pizzeriji, nekako nam je ipak najslađa ona koju napravimo doma prema receptu naših baka ili mama.

Domaće pizze od onih "kupovnih" razlikuju se po debljini tijesta, a naše bake najviše vole raditi one od debelog i mekanog kao pamuk koje nalikuje kruhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠEĆERNA BOMBA /

Biste li je naručili? U ponudu su uvrstili Ferrero Rocher pizzu, u sebi ima toliko čokolade da se cijedi iz tijesta

Image
ŠEĆERNA BOMBA /

Biste li je naručili? U ponudu su uvrstili Ferrero Rocher pizzu, u sebi ima toliko čokolade da se cijedi iz tijesta

Baka Iva otkrila nam je svoj recept za ukusnu pizzu na koju zaista možete staviti svašta: šunku, svježe povrće, luk, rajčicu itd.

Sastojci:

  • Pola kilograma brašna,
  • Instant suhi kvasac,
  • Šest žlica ulja
  • Malo soli,
Image
Foto: Shutterstock

Iako skoro svi volimo pojesti pizzu u pizzeriji, nekako nam je ipak najslađa ona koju napravimo doma.

  • Oko dva decilitra tople vode,
  • Gotovi umak od rajčice za pizzu,
  • 300 g omiljenog sira za pizzu
  • Origano
  • Dodaci po želji: pršut, panceta, šunka, masline, feferoni…

Priprema:

U posudi pomiješajte suhe sastojke (bračno, kvasac i sol) te dodajte ulje, pa toplu vodu. Smjesu dobro izmijesite, dodajte brašna ili vode, ako je potrebno. Tijesto je gotovo kad vam se prestane lijepiti za ruke.

Preko posude s tijestom stavite prozirnu foliju. Pripazite da je dobro zatvorena te je stavite na neko toplo mjesto i ostavite da stoji minimalno sat vremena.

Veliki pleh za pečenje premažite uljem te u njega stavite razvučeno tijesto za pizzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tijesto stavite umak od rajčice, pospite naribanim sirom te stavite svoje omiljene dodatke. Baka Iva preferira komadiće šunke, masline, pancetu i origano.

Pleh s pizzom stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče na 200 °C oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar vam tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo