TOPE SE U USTIMA /

Recept bake Nede za najfinije palačinke koje ćete probati: Tajna je u ovim sastojcima

Image
Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept bake Nede koja se oduvijek dičila svojim mekanim, ukusnim i vrlo tankim palačinkama

Anteja Vidić

Anteja Vidić

Kolumnistica i novinarka rubrike Magazin, specijalizirana za lifestyle teme i žensko-muške odnose

13.2.2024.
9:38
Shutterstock
VOYO logo

Svjetski dan palačinki obilježava se ove godine 13. veljače. Omiljena slastica svih generacija danas se radi u svim varijacijama, od onih debelih, pa sve do tankih.

POGLEDAJTE VIDEO: Stotine tisuća ljudi stigle na karneval, organizatori se nadaju velikoj zaradi: Prošle godine inkasirali milijardu i pol eura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi vam donosimo recept bake Nede koja se oduvijek dičila svojim mekanim i vrlo tankim palačinkama koje se tope u ustima. Naravno, vi smjesu možete "podebljati" po želji kad je stavite na vrelu tavu.

Image
PRATITE KAPLJICU /

Uz ovaj trik hrana se ne lijepi: Možda vas iznenadi što treba dodati u tavu

Image
PRATITE KAPLJICU /

Uz ovaj trik hrana se ne lijepi: Možda vas iznenadi što treba dodati u tavu

Za pripremu ovih palačinki najbolje je odabrati neprianjajuću tavu kako se one ne bi zalijepile, jer se smjesa za ovu slatku deliciju radi bez masnoće i ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml vode ili gazirane mineralne vode
Image
Foto: Shutterstock

Za pripravu ovih palačinki najbolje je odabrati neprianjajuću tavu kako se one ne bi zalijepile.

  • Naribana limunova korica
  • Vanilin šećer ili aroma vanilije
  • Ulje za premazivanje tave
  • Nadjev po želji

Priprema:

U posudu stavite jaja, mlijeko, vodu ili gaziranu mineralnu vodu, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu te dodajte brašno po želji. Pjenjačom ili mikserom izmiješajte na laganoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Baka Neda savjetuje da brašno dodajete postupno kako biste postigli savršenu gustoću smjese, koja na koncu ne smije biti "niti rijetka, a niti pregusta".

Tavu zagrijte te je premažite tankim slojem ulja. Palačinka je gotova kad se lagano napuše i porumeni pa je onda okrenite i ispecite s druge strane.

Kad su palačinke gotove, stavite nadjev po želji, zarolajte ih i uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo