Juha od raštike neka bude uvod u vaš ručak, a nastavite ukusnim kuhanim janjećim mesom, koje će se izvrsno stopiti s umakom od povrća. Na kraju poslužite pincu ili sirnicu.
Pinca
Sastojci: 1 kg brašna 2 vrećice kvasca 20 dag maslaca 20 dag šećera 1 žličica vanilijinog šećera 5 žumanaca 4 dl mlijeka malo ruma, rakije i soli korica limuna i naranče 1 jaje malo krupniji šećer za premazivanje
Brašno i kvasac ravnomjerno izmiješajte. Omekšani maslac, sobne temperature, dodajte u brašno te zamijesite. U sredini napravite udubinu, dodajte šećer, žumanca, vanilijin šećer, ribanu koricu limuna i naranče, rum rakiju i malo soli, pa dodajući mlako mlijeko umijesite čvrsto tijesto. Dobro izradite (površina mora biti glatka, a tijesto čvršće od bilo kojeg dizanog tijesta).
Ovako izrađeno tijesto ostavite na topolom mjestu dok ne udvostruči obujam. Nakon toga tijesto premijesite i razdijelite na tri, četiri komada, koje morate oblikovati u kugle.
Svaku kuglu posebno stavite na papir za pečenje, pa ponovno ostavite da se diže. Kada se dignu, napravite tri duboka reza s gornje strane, od sredine prema dolje u tri smjera.
Svaku pincu premažite tučenim jajetom i pospite grubim šećerom. Pecite u pećnici na 200°C oko 30-40 minuta.
Juha od raštike
Sočna janjetina u umaku od povrća