Juha od raštike neka bude uvod u vaš ručak, a nastavite ukusnim kuhanim janjećim mesom, koje će se izvrsno stopiti s umakom od povrća. Na kraju poslužite pincu.
Juha od raštike
Sastojci za juhu od raštike: 1 kg raštike 2 veća krumpira 5 češnjeva češnjaka 1 luk 5 dag pancete maslinovo ulje sol i papar
Priprema juhe od raštike:
Ogulite krumpir, narežite ga na ploške i kuhajte s raštikom u slanoj vodi dok ne omekša.
Pustite da se ohladi, pa sve izmiksajte zajedno s vodom u kojoj se kuhalo.
Za to vrijeme na malo maslinovog ulja prepržite usitnjeni češnjak i luk, dodajte usitnjenu pancetu i prijajte dok panceta ne dobije zlatnu boju.
Dodajte raštiku i krumpir, posolite i popaprite, pa uz miješanje kuhajte oko 10 minuta.
Sočna janjetina u umaku od povrća
Pinca