Ovo zdravo i pristupačno povrće može postati kremasto i aromatično uz dodatak tri sastojka preporučena od profesionalnih kuhara.
Njihovi tajni sastojci su aromatično bilje, parmezan i vrhnje za kuhanje.
Kako napraviti ukusan špinat
Ovo je recept za kremasti špinat.
Sastojci:
- 1 kg špinata
- 2 žličice maslinova ulja
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice narezanog crvenog luka
- malo ljute mljevene paprike
- prstohvat muškatnog oraščića
- 1 žličica narezane kore limuna
- 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice parmezana
Priprema:
U duboki lonac ulijte maslinovo ulje i špinat pa dinstajte nekoliko minuta, a zatim procijedite i stavite na ubrus da se ocijedi. Istopite maslac pa propržite crveni luk, dodajte soli, papra, mljevene paprike, muškatnog oraščića i narezane kore limuna.
Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kada zakuha, dodajte sjeckani špinat. Dobro umiješajte i posipajte parmezanom.
Ostavite na štednjaku još dvije minute, a zatim poslužite.
POGLEDAJTE VIDEO: Jeste li znali da za apsorpciju željeza iz špinata s njime morate kombinirati limun?