Mnogi redovito uključuju ribu u svoju prehranu zbog njezinih brojnih zdravstvenih prednosti. Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i proteinima koji su ključni za zdravlje srca, mozga i cijelog organizma. Zbog toga nije čudno što mnogi odluče pripremati ribu barem jednom tjedno.
Međutim, iako je priprema ribe brza i jednostavna, kada pokušate pržiti ribu uglavnom ćete se suočiti s jednim velikim problemom – neugodnim mirisom koji se širi cijelom kućom. Ako ste zbog toga odlučili izbjegavati ovaj zdrav obrok, propustit ćete brojne prednosti koje riba nudi, od nutrijenata do užitka u okusu. Srećom, postoji vrlo jednostavno rješenje koje može neutralizirati neugodan miris,a to je jabuka.
Jabuka uklanja intenzivan miris ribe
Influencerica Ana Mladenović objavila je video na svom Instagram profilu u kojem je objasnila kako ljudi i dalje mogu uživati u ovom zdravom obroku bez neugodnih mirisa.
"Ako želite smanjiti neugodne mirise tijekom pečenja, ubacite dvije tri kriške jabuke u ulje. Dok se riba prži jabuke djeluju kao 'sakupljač'. Upijaju intenzivan miris ribe, a kao rezultat vaša kuhinja miriše svježe, a riba je savršeno pržena", napisala je kuharica.
Neki pratitelji su napisali da koriste tu metodu već godinama jer stvarno djeluje.
"Ovo prakticiram dugi niz godina i djelotvorno je", "Isprobala, djeluje", "Dobra ideja, ja ulijem sok od naranče i čekam da ispari. Preukusno je", glasili su neki od komentara.
Jabuka upija neugodne mirise i istovremeno širi svoj svježi miris. Ako vam pomisao na miris ribe pomiješane s jabukama nije privlačna, možete, kao što jedna osoba sugerira, dodati grančicu ružmarina.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Lososi pobjegli iz uzgajališta pa sada završavaju u mrežama jadranskih ribara