KRUŽI RECEPT / Tito ga je toliko volio da je po njemu i dobio ime: Ovaj kolač bio je glavni hit u Jugoslaviji, a sada osvaja društvene mreže

Image
Foto: Screenshot/YouTube/Bokina kuhinja

Fina kremasta poslastica ukusne kombinacije čokolade i oraha podsjeća na osamdesete, a fantastičnog je okusa

29.11.2023.
8:44
Screenshot/YouTube/Bokina kuhinja
VOYO logo

Josip Broz Tito bio je poznat kao veliki gurman i ljubitelj domaće hrane i kolača, a njegova omiljena poslastica dobila je ime "Titov kolač", piše Kurir.

POGLEDAJTE VIDEO: U šetnji zbog koje luduje desnica: 'Tito je brend! Turiste zanima gdje mu je Sophia Loren gulila smokve'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Famozna slastica spoznata je i po imenu "Titova torta". Fina kremasta poslastica ukusne kombinacije čokolade i oraha podsjeća na osamdesete, a njen je okus fantastičan. Donosimo recept koji je ponovno postao hit.

Image
JELO S OKUSOM NOSTALGIJE /

U Jugoslaviji su ga zvali 'sirotinjski slatkiš', priprema se od samo četiri sastojka, a ovo je originalni recept

Image
JELO S OKUSOM NOSTALGIJE /

U Jugoslaviji su ga zvali 'sirotinjski slatkiš', priprema se od samo četiri sastojka, a ovo je originalni recept

Sastojci:

Za biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha
5 žlica kuhane crne kave
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice ulja

Image
Foto: Screenshot/YouTube/Bokina kuhinja
Image
Foto: Screenshot/YouTube/Bokina kuhinja

Titova omiljena poslastica dobila je ime "Titov kolač".

Za prvu kremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

400 ml mlijeka
5 punih žlica brašna
2 žumanjka

Za drugu kremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 g margarina
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 g otopljene čokolade za kuhanje
3 žlice oraha

Priprema:

Biskvit: Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjcima dodati šećer i umutiti. U smjesu sa žumanjcima dodati ulje, ohlađenu kavu, brašno, prašak za pecivo i orahe, miješati dok se sve ne sjedini. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Smjesu za biskvit pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva krema: U mlijeko dodati žumanjke i brašno te umutiti mikserom. Zatim stavite na vatru da lagano kuha i miješajte dok ne dobijete smjesu poput pudinga.

Druga krema: Čokoladu otopiti i dodati margarin. Zatim dodati šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve sjediniti.
Obje kreme sjedinite. Na biskvit namazati kremu, pa posuti mljevenim orasima i čokoladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo