Odlična na pizzi, u rižotu ili fritaji: Zašto bi rikula često trebala biti na vašem jelovniku?

Image
Foto: Flickr

Iako rikulu smatramo salatom ona zapravo pripada porodici kupusnjača

23.8.2016.
16:03
Flickr
VOYO logo

Popularna je u mnogim svjetskim kuhinjama, ne samo zbog svog zanimljivog izgleda nego i zbog gorkastog, aromatičnog okusa, ali i ljekovitih svojstava. Obiluje vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima, a regulira probavu odnosno prekomjerno izlučivanje želučane kiseline. Zbog toga se učinkovito koristi u liječenju čira i opstipacije.

Idealna je namirnica za detoksikaciju organizma, a budući da ima blagotvorno antibiotsko djelovanje – pomaže u otklanjanju simptoma prehlade i gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kombinirati s drugim namirnicama

Image

Zbog vrlo specifičnog gorkastog okusa i mirisa čest je gost salatama od voća i povrća. Koristi se svježa, kuhana i blanširana (kad gubi svoju prirodnu gorčinu). Možete je dodati i u juhe, a posebno naglašava okus jelima od mesa i ribe i jelima s roštilja. Zajedno s orasima, kombinirajte je i s mesom divljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo