Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Odlična na pizzi, u rižotu ili fritaji: Zašto bi rikula često trebala biti na vašem jelovniku?

Iako rikulu smatramo salatom ona zapravo pripada porodici kupusnjača

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Popularna je u mnogim svjetskim kuhinjama, ne samo zbog svog zanimljivog izgleda nego i zbog gorkastog, aromatičnog okusa, ali i ljekovitih svojstava. Obiluje vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima, a regulira probavu odnosno prekomjerno izlučivanje želučane kiseline. Zbog toga se učinkovito koristi u liječenju čira i opstipacije.

Idealna je namirnica za detoksikaciju organizma, a budući da ima blagotvorno antibiotsko djelovanje – pomaže u otklanjanju simptoma prehlade i gripe.

Kako je kombinirati s drugim namirnicama

Zbog vrlo specifičnog gorkastog okusa i mirisa čest je gost salatama od voća i povrća. Koristi se svježa, kuhana i blanširana (kad gubi svoju prirodnu gorčinu). Možete je dodati i u juhe, a posebno naglašava okus jelima od mesa i ribe i jelima s roštilja. Zajedno s orasima, kombinirajte je i s mesom divljači.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike