Play ponuda

DVA SASTOJKA, BEZ RIBANJA / Internetom se širi viralan trik kojim vrata od pećnice možete očistiti u svega nekoliko minuta

Foto: Tik/Tok/Karen Shields

Čišćenje vaše mikrovalne pećnice jedan je od onih poslova koji se lako zaborave, osobito njene unutrašnjosti

4.10.2022.
14:04
Tik/Tok/Karen Shields
Play ponuda

Guruica za čišćenje Karen Shields na svom je TikToku pokazala da je puno lakše očistiti mikrovalnu pećnicu nego što mislite, a da bi se sve blistalo potrebna su vam samo dva sastojka, piše The Mirror.

Čišćenje vaše mikrovalne pećnice jedan je od onih poslova koji se lako zaborave, osobito njene unutrašnjosti. U nju stavljamo hranu u blaženom neznanju čak i ne razmišljajući o tome koliko odvratno može biti unutra.

No, sada više ne morate brinuti i izbjegavati njeno čišćenje jer je Karen podijelila svoj savršeni trik kako bi vaša mikrovalna pećnica izgledala kao nova. Ona pri tome upotrebljava samo dva sastojka koja vjerojatno već imate u svojim kuhinjskim ormarićima.

'Bez struganja ili trljanja'

Karen je na svom TikToku podijelila video u kojem objašnjava "kako očistiti gadosti koje su se nakupile u mikrovalnoj pećnici" u kojem je zorno pokazala koliko je njena prljava i poprskana hranom.

Karen je prvo izvadila okretni tanjur iz mikrovalke te ga je stavila u perilicu posuđa da se opere, a zatim je počela s čišćenjem komadića hrane u unutrašnjosti. Otkrila je da je za čišćenje mikrovalne pećnice potrebna šalica vode, šalica bijelog octa i limun koji morate iscijediti u otopinu kako bi bila učinkovita.

Play ponuda

Karen je zatim stavila tu otopinu u mikrovalku koju je podesila na visoku temperaturu na sedam minuta. Tijekom toga staklo na vratima se zaparilo i zamaglilo.

Nakon što je izvadila zdjelicu s otopinom, rekla je: "Sve se briše super lako. Bez struganja ili trljanja, samo brzo brisanje i gotovi ste". Karen je nakon toga pokazala unutrašnjost svoje mikrovalke koja se sijala kao nova.