MUSAKA OD MESA: /

Tradicionalno jelo koje će vas zasititi za cijeli dan, a voljet će ga cijela obitelj

Image

Meso je glavni izvor proteina koji pomažu održavanju zdravlja i snage čitavog organizma. Isprobajte ovo fino jelo i održavajte snagu.

14.10.2017.
12:00
VOYO logo

Klasična musaka od mesa popularno je jelo u našim krajevima, a voli ju cijela obitelj. Glavni sastojci su mljeveno meso i krumpir, dok se za vrijeme proljetne i ljetne sezone u musaki mogu naći razna povrća. S ovim jelom nikako nećete pogriješiti, bez obzira na kalorije koje se nalaze u njemu. Meso je potrebno ljudskom organizmu radi dodatne snage i energije koje će pomoći svim vitalnim i metaboličnim funkcijama.

Image
ODAKLE JE MESO KOJE KUPUJEMO? /

Svinjetina sa svih strana, oslić iz Ugande, a sarajevski ćevapi iz - Slovenije

Image
ODAKLE JE MESO KOJE KUPUJEMO? /

Svinjetina sa svih strana, oslić iz Ugande, a sarajevski ćevapi iz - Slovenije

U mesu se nalaze esencijalne aminokiseline koje su izvor proteina. Oni su nam potrebni za zdravlje i snagu cijelog tijela, a uz to osiguravaju snažan i jak imunitet. Osim toga, meso je bogat izvor željeza, selena i cinka. Željezo iz mesa pomaže stvaranje hemoglobina koji prenosi kisik u različite dijelove tijela. Cink će izgrađivati tkivo, a selen uništavati masti i kemikalije u tijelu. Osim proteina, u mesu se mogu naći vitamini A, B i D koji daju dobru podršku cijelom živčanom sustavu i poboljšavaju mentalno zdravlje. Osim toga, konzumiranjem mesa koža će postati sjajnija i zdravija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za finu musaku od mesa

Kako bi priredili ovu sočnu musaku, ovo su potrebni sastojci:

  • 1,5 kilograma krumpira
  • 50 dag mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 2 dl soka od rajčice
  • 2 žlice kečapa
  • 4 jaja
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 20 dag ribanog sira trapista
  • pola povrtne kocke za juhu
  • sol i papar
  • vegeta
  • 1 dl bijelog vina

Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir skuhajte dok je u ljusci, ogulite ga pa narežite na tanje ploškice. U tavu na vatri stavite ulje, luk i mljeveno meso. Pirjajte i miješajte sve dok meso malo ne posmeđi. Na to stavite soli, začina i zalijte bijelim vinom. Miješajte i dalje sve dok tekućina ne ispari. U to dodajte rajčicu, kečap i oko čašu vode. Pirjajte tako na srednjoj vatri još 20-ak minuta.

U drugoj posudi umutite jaja, stavite vrhnje, vegetu i sol.

Pripremite vatrostalnu posudu za pečenje tako da ju namastite. U njoj slažite red krumpira da prekrije cijelo dno. Na to žlicom rasporedite smjesu od jaja i vrhnja. Stavite mesa da prekrije cijelu površinu, posipajte sir, i tada ponovite s krumpirom, mesom i sirom. Zadnji sloj neka bude krumpir. Zalijte sve smjesom jaja i vrhnja i posipajte sirom.

Stavite u pećnicu na 200°C na oko 30 minuta. Znat ćete da je gotovo kada poprimi zlaćanu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ovo možete servirati zelenu salatu.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo