Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
JEDNOSTAVNO I HRANJIVO /

Neodoljiv prilog: Pripremite mrkvu na ovaj način i vaši ukućani će biti oduševljeni

Jednostavna glazura od samo nekoliko sastojka učinit će mrkvu još ukusnijom, a uz to je i znatno povoljnija od popularne verzije s medom

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Mrkva je neizostavna namirnica u bezbrojnim kućanstvima, bez obzira na to što se nalazi na jelovniku. Puna je okusa, bogata hranjivim tvarima i nevjerojatno jednostavna za pripremu. Bilo da je preferirate kuhanu ili pečenu sa začinskim biljem, mrkva se kao prilog slaže s gotovo svakim jelom.

Iako većina ljudi za pripremu glazirane mrkve koristi med, iz Good Fooda su otkrili zanimljivu alternativu koja je, kako tvrde, još ukusnija, piše Mirror.

Neodoljiv prilog: Pripremite mrkvu na ovaj način i vaši ukućani će biti oduševljeni
Foto: Freepik

Recept za glaziranu mrkvu

U objašnjenju recepta navodi se: "Javorov sirup mrkvi daje dodatnu slatkoću, čineći je neodoljivim prilogom."

Ovaj recept dovoljan je za 10 osoba, što ga čini idealnim za veća okupljanja ili blagdanske gozbe. Najbolje od svega je što ne zahtijeva pečenje u pećnici, zbog čega je priprema brza i jednostavna.

Sastojci:

  • 1,3 kg mrkve
  • 50 g maslaca
  • Jedna žlica javorovog sirupa
  • Jedna puna žlica krupnozrnatog senfa 

Neodoljiv prilog: Pripremite mrkvu na ovaj način i vaši ukućani će biti oduševljeni
Foto: Pixabay

Priprema:

  1. Ogulite mrkvu i narežite je na prutiće. Možete je pripremiti i do 24 sata unaprijed te čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.

  2. Stavite mrkvu u lonac i dodajte tek toliko kipuće vode da je prekrije. Pustite da proključa.

  3. Poklopite lonac i kuhajte 4-5 minuta ili dok mrkva ne omekša.

  4. Za to vrijeme, u malom loncu otopite maslac s javorovim sirupom.

  5. Kada se maslac otopi, umiješajte senf i maknite s vatre.

  6. Ocijedite kuhanu mrkvu i prebacite je u zagrijanu zdjelu za posluživanje.

  7. Prelijte toplu glazuru od javorovog sirupa preko mrkve, kušajte i po potrebi dodatno začinite solju i paprom.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Aromatična kombinacija sezonskih sastojaka: Recept za rižoto s gljivama i kestenima

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike