Play ponuda

TEŠKA VREMENA / Hrvati smislili kako 'prevariti' restorane i fino uštedjeti: Za ovaj trik imaju i naziv, ali čim se pročulo - doletio 'šamar'!

Foto: shutterstock

Jedan korisnik Reddita iz Hrvatske došao je na zanimljivu ideju kako uštedjeti na obrocima u vrijeme zimskih mjeseci

6.2.2023.
13:29
shutterstock
Play ponuda

Svaki put kada stignemo u neki restoran ili drive-in i odaberemo jelo, imamo opciju odabrati dodatni umak poput kečapa ili majoneze - koji košta.

E, pa jedan korisnik Reddita iz Hrvatske došao je na zanimljivu ideju za vrijeme zimskih mjeseci. On razmišlja o tome da drži kečap, majonezu i slične umake u autu kroz par mjeseci jer su po njemu takvi dodaci i pića nepotrebno skupi.

Izvor: Shutterstock

"U ovo vrijeme ludih cijena, sve se više razmišljam, pogotovo u zimskim mjesecima da uzmem par dodataka (majoneza, kečap) i samo ih držim u autu. Boca vode i ovako uvijek stoji, često ima i neki sok. Jer bilo koji drive-in naplaćuje masne i nerazumne novce za one paketiće dodataka za pomfrit ili burgere. Pića su isto nepotrebno skupa. Uz kupone, automajonezu i vodu ili sok koji imam već se čak i da pojesti nešto, a da si ne skidam svece s neba koliko sam potrošio na gluposti", napisao je redditovac i upitao ostale kakve oni to jestivosti drže u svom automobilu. Odgovori su se samo redali, a većinu je ovo pitanje dobro nasmijalo.

"Napuni pretince majonezom i samo umači. Grabi rukom i liži kad poželiš. Ne daj nikom da te sputava. Ti si kralj svog auta", bio je komentar s najviše lajkova.

Netko je imao slične stavove

"Za mog pokojnog starog su govorili da s autom zapne usred Sahare, da bi mogao preživjeti bar pola godine. Bio je poznat po tome kaj je u gepeku uvijek bilo bar dvije boce vina, rakije, sušenih kobasica/špeka/šunke, ostalih namirnica koje nisu lako kvarljive...", istaknuo je drugi komentator.

Treći komentator ističe kako je često u automobilu i on unutra ima i ljuti umak, ali i kečap. Nekima se ideja nikako nije svidjela.

Play ponuda

"Ljudi se čude kako smo pretila nacija, a frajer bi vozio majonezu u autu", istaknuo je. Četvrti je podijelio s ostalima što sve on ima u svom automobilu:

"U mom autu: žvake, mentoli za barenje, kikiriki za duge vožnje da ne zaspim. Osnovna oprema".

Žvake za barenje, kondomi, dekice

"Ja imam dekicu i kondome i poslužili su nekoliko puta u neplaniranim situacijama...", istaknuo je peti komentator. "Nemam auto pa jedem po tramvajima", bio je još jedan komentar.

Više ih je bilo složno u jednom: "Čovječe, jedi doma!".

Play ponuda