Limuni i limete izvrstan su dodatak za osvježenje vaših pića i jela. Međutim, ako se ne skladište pravilno, brže će se pokvariti.
Stručnjak za ugostiteljstvo podijelio je odličan savjet kako limune i limete duže održati svježima.
"Limuni, naranče i limete ostat će svježi do četiri puta duže ako se čuvaju u hladnjaku. To je zato što niža temperatura sprječava njihovo isušivanje, objasnio je za Alliance Online.

Trik za dobivanje najviše soka od limuna
Također, postoji i jednostavan način da iscijedite i posljednju kap soka iz citrusnog voća. Naime, radi se o jednostavnom, ali pomalo neobičnom triku s mikrovalnom pećnicom.
Cijeli limun stavite u mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte na visokoj temperaturi oko 20 do 30 sekundi. Ovaj kratki nalet topline omekšava unutarnju strukturu limuna, što olakšava ispuštanje soka kada ga režete i cijedite.
Trik je u tome kako toplina utječe na pulpu limuna. Zagrijavanjem se opuštaju membrane koje zadržavaju sok, što omogućuje tekućini slobodnije otpuštanje. Ova tehnika posebno je korisna za tvrde ili hladne limune, koje je teško cijediti. Međutim, važno je ne pretjerivati, jer predugo držanje limuna u mikrovalnoj pećnici može isušiti pulpu, pa će ga biti još teže iscijediti, piše The Mirror.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Njen put od odlične reporterke do zaštitnog lica RTL-a: Mojmira govori o čemu drugi šute, pita što se nitko ne usudi