Jedan od najjednostavnijih recepata za kolač definitivno je lažna mađarica. Bilo da ju radite s pudingom ili vrhnjem, s mliječnom ili crnom čokoladom, lažna mađarica kolač je koji se radi s čim god da imate kod kuće. Upravo takav je i ovaj recept. Možete mijenjati sastojke, prilagođavati ga po svojoj želji, ali u suštini ostaje isti. Treba vam krema za mađaricu, neka vrsta keksa koja će glumiti slojeve mađarice i na posljetku čokoladni ganache.
Lažna mađarica s pudingom i keksima
U ovom receptu koristit ćemo puding od čokolade za kremu, petit kekse (ili neke slične kekse) za kore i čokoladu za kuhanje i maslac za glazuru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lažna mađarica sastojci:
- 1 pakiranje Petit Beurre keksa (ili sličnih keksa)
- 2 pakiranja čokoladnog pudinga
- 500 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
Lažna mađarica priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- U loncu pomiješajte pudinge s malo mlijeka (oko 100 ml) i šećerom.
- Preostalo mlijeko stavite na vatru i kad zakuha, ulijte smjesu pudinga i šećera, stalno miješajući dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi.
- Na dno plitkog pravokutnog pladnja stavite prvu sloj keksa. Možete ih poprskati malo mlijeka ili soka od voća ako želite da budu mekši.
- Kada se puding ohladi, u njega dodajte omekšali maslac i dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku kremu.
- Na kekse stavite pola kreme, poravnajte. Preko nje stavite drugi sloj keksa, a zatim preostalu kremu. Na kraju poravnajte površinu.
- Na pari otopite čokoladu s malo maslaca i prelijte kolač. Ostavite da se ohladi i stvrdne.
- Kolač stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se sve dobro stisne i poveže.
POGLEDAJTE VIDEO:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa