Spravljanje pite na prvu se doima vrlo jednostavno, no domaćice često rade pogreške zbog kojih nastaju suhe kore, dolazi do njihovog pucanja te pita ispadne gumenasta, piše Alo.
Ako ste vi jedna od njih, primijenite sljedeće savjete i pita će vam svaki put ispasti savršena, a evo što trebate izbjegavati!
- Pitu pravite mokrim rukama ili radnu površinu posipate brašnom
Nemojte močiti ruke dok radite s korama i ne posipajte brašnom radnu površinu.
- Ne premazujete kore
Kore trebate premazati otopljenim maslacem ili uljem, da ne bi bile suhe i neukusne.
- Ne režete pitu prije pečenja
Tijekom pečenja iz izrezane pite izlazi višak pare.
- Držite kore na sobnoj temperaturi
Treba raditi s hladnim korama. One iz zamrzivača odmrznite u hladnjaku. Ako ih budete držali na sobnoj temperaturu, dobit ćete gumenastu pitu.
- Držite kore otkrivene
Kore prekrijte vlažnom krpom ako ih ne koristite kako se ne bi osušile na zraku, što se događa u rekordnom roku. To znaju sve domaćice.
POGLEDAJTE VIDEO: Najbolji frizeri pokazali što znaju: Plavuše se vraćaju u modu, a pogledajte što je još u trendu