Kako bi vaša sarma bila kvalitetna, važna je kiselost kupusa kojeg upotrebljavate. No, ponekad se može javiti pogreška pa vaša sarma može ispasti više kisela nego li bi trebala. Tada je najvažnije znati kako smanjiti kiselost sarme i spasiti jelo.
Kako smanjiti kiselost sarme?
Kako biste u startu riješili problem kako smanjiti kiselost sarme, listove kupusa prije zamatanja dobro operite. Zatim, kada je već sarma zamotana i kada ju kuhate, također postoji rješenje kako smanjiti kiselost sarme. Naime, važno je samo stalno nadodavati vode kako bi kiselost zajedno s njom isparila. Stoga, svako malo probajte tekućinu u kojoj se sarma kuha te kupus i ako vam je to kiselo, i vaša sarma će biti kisela. Osim vode, neutralizirat ćete kiselost tako da ćete dodati malo papra u zrnu jer on neutralizira kiseli okus.
POGLEDAJTE VIDEO: Za dobru sarmu potreban je domaći kupus, meso, začini i puno ljubavi: 'Tretiraš je kao ženu'