Robert Unwin, mesar iz engleske Cumbrije, voli kupcima davati savjete kako kupiti jeftino i kvalitetno meso. "To je veliki dio mog posla", rekao je za The Sun.
"Nije tajna da manje koštaju komadi mesa koji se trebaju dulje kuhati", pojasnio je.
Svinjska lopatica, goveđa potkoljenica i pileći batak jeftiniji su od manje masnog mesa poput svinjskog lungića, odreska ili pilećih prsa.
"Ovi masniji komadi bogatijeg su okusa i možete ih staviti na štednjak i spraviti za sitne novce", istaknuo je mesar.
Svinjska lopatica, goveđa potkoljenica i pileći batak jeftiniji su od manje masnog mesa poput pilećih prsa.
Koje je najjeftinije meso?
Jetrica, bubrezi, jezik i srce nekada su bili simbol štedljivog kuhanja. "Jedenje iznutrica savršen je izbor za pristupačan život. To je najjeftiniji način da dobijete mesne proteine", kazao je Robert.
"Janjeće srce ima vrlo blag okus. Zamolite svog mesara da ga nareže na tanke ploške i onda ćete dobiti odlično meso za prženje" dodao je.
"Zamolite mesara da vam očisti piletinu, da vam da mljeveno meso s većim udjelom masti za manje novca ili, čak, ubaci malo besplatnih kostiju da napravite juhu punu hranjivih tvari", rekao je mesar.
"To se može koristiti kao temeljac za juhe, variva ili rižota ili jesti samostalno", istaknuo je Robert.
POGLEDAJTE VIDEO: Javnost zabrinuta za britansku princezu Kate, nema je već 82 dana