Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
I KAP ŽESTICE /

Imamo jednostavni recept koji oduševljava: Napravite savršene dalmatinske fritule

Dalmatinske fritule bez jogurta imaju bogatiji okus, a jednostavne su za pripremu

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Fritule su svojevrsni simbol blagdana i posta. Možete ih lako pripremiti kod kuće uz ovaj jednostavni recept.

Dalmatinske fritule bez jogurta

Na internetu postoji veoma mnogo recepata za fritule, no prave dalmatinske fritule bez jogurta imaju nekoliko stvari koje su za njih specifične. Za početak, obavezan dodatak je par žlica neke žestice kako fritule ne bi popile previše ulja. Bilo da dodajete rakiju ili rum, moraju biti lagano alkoholizirane što će im dati taj karakterističan okus. Također, one su hrskave izvana i mekane iznutra, a njihova tekstura je lagana i prozračna, jer se u smjesu ne dodaje jogurt. Ovaj recept je jednostavan i brz, a fritule su savršen desert ili užina za svaki dan, a u Dalmaciji se tradicionalno pripremaju na Badnjak!

Dalmatinske fritule bez jogurta

Sastojci: 

  • 500 g brašna
  • 1 jaje
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice rakije (ili rum)
  • 3 žlice šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 1 prstohvat soli
  • Kora 1 limuna
  • Pržiti u maslinovom ulju ili drugom ulju po izboru
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i prstohvat soli.
  2. Dodajte jaje, mlijeko, rakiju i limunovu koru, te sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. U velikoj tavi zagrijte ulje. Smjesu žlicom stavljajte u vruće ulje, formirajući male fritule.
  4. Pržite fritule s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe, oko 3-4 minute sa svake strane.
  5. Kad su gotove, izvadite ih iz ulja i stavite na papirnati ručnik da upiju višak masnoće. Posipajte šećerom u prahu i poslužite

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama

komentara
Komentiranje na Net.hr dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. Ako se ne slažete s autorom teksta ili nekim tko je komentirao taj tekst to je u redu. Međutim, nije u redu vrijeđati ljude, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Odgovorni ste za sve napisano u komentaru. Ovo je web portal kojeg posjećuje tisuće ljudi svakodnevno i s nekima se jednostavno nećete slagati. Zato se držite osnovnih pravila ponašanja i sve će biti ok.
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike