milijunski pregledi / Zbog onoga što radi da bi joj kruh dulje bio svjež nazivaju je genijem: 'Štruca mi na ovaj način traje po tri tjedna'

Image
Foto: TikTok

Budući da su danas cijene u trgovinama puno veće nego prije, važno je uštedjeti svaki cent

29.11.2023.
15:30
TikTok
VOYO logo

Jedna je žena prozvana "genijem" zbog svog načina za pohranjivanje kruha, za koji se kune kako pomaže da kruh što dulje traje, piše Mirror.

TikTok trik za dulji vijek kruha

Mnogi ljudi drže svoj kruh u posudi za kruh, spreman za pripremu sendviča ili tosta. Međutim, TikTok korisnica Sammar Charif, tvrdi da ovo nije najbolji način da vam kruh dulje traje. Budući da su danas cijene u trgovinama puno veće nego prije, važno je uštedjeti svaki cent koji možete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Svježi kruh /

U čemu držati kruh? Kako najbolje čuvati kruh?

Image
Svježi kruh /

U čemu držati kruh? Kako najbolje čuvati kruh?

Sammar, koja ima više od 3,4 milijuna pregleda na svojim videima, podijelila je da svoju mikrovalnu pećnicu koristi i kao mjesto za pohranu kruha. "Ljudi me nazivaju čudakinjom kad vide da imam kruh u mikrovalnoj pećnici, ali slušajte, to ga održava svježim", podijelila je na svom TikTok profilu @sammar_ te dodala:

"Traje mi dvostruko dulje. Ovom kruhu je istekao rok prije otprilike tjedan i pol dana i nema niti malo plijesni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričala je i da joj trebaju tri tjedna da pojede štrucu kruha jer tako dugo traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici TikToka nazivaju je genijem

Tesco izvještava da štruca kruha obično traje oko dva do tri dana. Mnogi ljudi stoga zamrzavaju kruh kako bi dulje trajao, ali za one koji ne žele odmrzavati cijelu štrucu kruha samo da bi napravili sendvič, Sammar predlaže da ga drže u mikrovalnoj pećnici.

Brojni ljudi koji su pogledali ovaj TikTok video, isprobali su ovaj trik kako bi ga držali izvan dohvata kućnih ljubimaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ja sam svoju stavila u mikrovalnu jer nemam kutiju za kruh i moj pas će je pojesti ako je na pultu" , napisala je jedna korisnica TikToka. "Ovo je uvijek zgodno kada imate gremlina/mačića koji će jesti vaš kruh", napisao je drugi korisnik TikToka.

Sammar je zbog svoje ideje prozvana "genijem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: TikTok

Prozvana genijem zbog kruha u mikrovalnoj

"Istina! Ostavio sam kruh u mikrovalnoj pećnici u prikolici za odmor… od prošle sezone. Nema plijesni. Tako je mekan", napisao je jedan korisnik. "I ja radim isto, čak ni ne koristim mikrovalnu za ništa drugo", rekao je drugi korisnik. "Ovo je tako genijalno", komentirao je treći korisnik TikToka.

Trikovi za dulje trajanje kruha

Stručnjaci iz "King Arthur Bakinga" tvrde da su vrijeme rezanja kruha, okolina u kojoj se čuva te ambalaža čimbenici, koji mogu utjecati na to koliko će kriška kruha trajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se vaš kruh ohladi i spremni ste ga rezati, razmislite prije nego što nešto učinite. Ako počnete rezati na jednom kraju, uvijek ćete imati posla s otvorenim krajem iz kojeg 'curi' vlaga.

Ali ako prerežete krišku kruha na pola po sredini, odrežete krišku jedne od polovica, a zatim ponovno pritisnete dvije polovice zajedno prije zamotavanja, otvorena površina neće biti izložena, što znači manje šanse za isparavanje vlage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Anegdota profesora koji je istraživao povijest bijelog kruha svjedoči o samoj njegovoj štetnosti. "Ljudi su me gledali kao da kupujem metamfetamin", rekao je Aaron Bobrow-Strain, profesor na sveučilištu Whitman u Washingtonu i autor knjige "Bijeli kruh: Socijalna povijest kruha".

Ovaj trik prvi je korak koji možete poduzeti kako biste osigurali da vam kruh dulje traje. Neki ljudi drže kruh u hladnjaku ako nemaju mjesta za posudu za kruh ili misle da će to pomoći kruhu da traje”, tvrde stručnjaci.

No, iskusni pekari pak tvrde da je to dobra ideja samo ako ćete tostirati kruh kad izađe iz zamrzivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hlađenje, ali ne i smrzavanje, potiče tekućinu u vašoj kriški da nastavi migrirati prema površini kruha, gdje isparava i vaš kruh ubrzo postaje ustajao", tvrde pekari.

POGLEDAJTE VIDEO: Rekorderi smo po poskupljenju pekarskih proizvoda: Krafna nam košta koliko donedavno štruca kruha. Ali, to nije sve...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo