Prije zamrzavanja, kruh zamotajte u čvrstu plastičnu foliju ili ga stavite u vrećicu za zamrzavanje. Ovo će spriječiti prodor zraka i očuvati vlagu unutar kruha.
Ako planirate često uzimati samo nekoliko kriški, preporučuje se da kruh narežete prije zamrzavanja. Tako ćete moći izdvojiti samo onoliko kriški koliko vam treba, a ostatak će ostati netaknut.
Ako želite spremiti više kriški u istu vrećicu, svaku krišku prethodno zamotajte u papir za pečenje. To će spriječiti da se kriške lijepe zajedno i olakšati njihovo razdvajanje.
Obavezno označite datum zamrzavanja na vrećici ili spremniku. Kruh može ostati u zamrzivaču do tri mjeseca, nakon čega može početi gubiti na kvaliteti.
Kako biste odmrznuli kruh, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi ili ga kratko zagrijte u pećnici. Također ga možete odmrzavati u tosteru ili mikrovalnoj pećnici.