Cijelo vrijeme smo pogrešno uživali u ovoj poslastici: Čini se da bismo sir trebali zalijevati ovime, a ne vinom

Image
Foto: Thinkstock, Pat-swan

Možda ćete ipak morati otkazati druženje uz camembert i graševinu

20.2.2017.
14:00
Thinkstock, Pat-swan
VOYO logo

U mliječnim proizvodima poput sira trebali bismo, piše Forbes, uživati uz potpuno drukčiju vrstu pića. Rachel Safko, specijalistica za čaj, kaže da bismo sir zapravo trebali zalijevati čajem, a ne vinom.

"Većina ljudi, po mom iskustvu, smatraju čaj napitkom za hladne dane ili kao sestru kavi. Sve navedeno može biti istina, ali čaj je kameleon svih pića", objasnila je Safko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, zašto bismo se prebacili na čaj?

Image
Image

"Čajevi, baš kao i vino, sadrže različite količine tanina, zajedno s prirodnom trpkošću. Sir pruža lijep balans okusu", kaže Safko. Sugerira konzumiranje, primjerice, plavih sireva sa crnim čajem, a kozjih sa zelenim.

"Slani i kremasti sirevi izvlače slatkoću i dublje okusne note čajeva", zaključuje Safko. Eto, sljedeći put kada narežete platu sira, pripremite čajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo