Brzinski ručak: Zapečena jaja s paprikama u umaku od rajčice

Image
Foto: Instagram, curiouscuisiniere

Ovo jelo inače se tradicionalno jede u Africi

14.9.2016.
12:10
Instagram, curiouscuisiniere
VOYO logo

Jaja većinom jedemo za doručak, no zašto ne bismo i za ručak? Obogatite ih s puno povrća te zapecite i instantno ćete dobiri zdrav i brz ručak.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 luk
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 velike rajčice
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlica crvene paprike
  • prstohvat soli
  • chilli u prahu

Priprema:

  1. U velikoj dubokoj posudi zagrijte malo maslinova ulja te popržite luk. Dodajte paprike, češnjak i dinstajte 3-5 minuta.
  2. Dodajte nasjeckane rajčice, kumin, crvenu papriku, sol i malo chillija. Dobro promiješajte, podlijte ako treba i neka se lagano dinsta oko 10 minuta.
  3. Kuhačom napravite 4 rupe gdje ćete smjestiti jaja. Pokrijte tavu i kuhajte 5-7 minuta dok jaja nisu gotova. Poslužite uz kruh ili lepinju. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
one 171
SUTRA
VOYO logo
Još iz rubrike