Brzinski ručak: Zapečena jaja s paprikama u umaku od rajčice

Image
Foto: Instagram, curiouscuisiniere

Ovo jelo inače se tradicionalno jede u Africi

14.9.2016.
12:10
Instagram, curiouscuisiniere
VOYO logo

Jaja većinom jedemo za doručak, no zašto ne bismo i za ručak? Obogatite ih s puno povrća te zapecite i instantno ćete dobiri zdrav i brz ručak.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 luk
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 velike rajčice
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlica crvene paprike
  • prstohvat soli
  • chilli u prahu

Priprema:

  1. U velikoj dubokoj posudi zagrijte malo maslinova ulja te popržite luk. Dodajte paprike, češnjak i dinstajte 3-5 minuta.
  2. Dodajte nasjeckane rajčice, kumin, crvenu papriku, sol i malo chillija. Dobro promiješajte, podlijte ako treba i neka se lagano dinsta oko 10 minuta.
  3. Kuhačom napravite 4 rupe gdje ćete smjestiti jaja. Pokrijte tavu i kuhajte 5-7 minuta dok jaja nisu gotova. Poslužite uz kruh ili lepinju. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo