Ponedjeljak - dan za pizzu, zašto ne? Ako vam je, kojim slučajem, ostalo piletine od nedjeljnog ručka i ne znate što biste s njom, ubacite je na pizzu za brzi ponedjeljni ručak. Na nju možete dodati bilo što, a mi smo se ovoga puta odlučili za klasičan sir te ukusne sušene rajčice.
Tijesto za pizzu možete napraviti sami ili kupiti u bilo kojoj pekarnici ili trgovini, a sve sastojke dozirate po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Evo što vam je sve potrebno:
- tijesto za pizzu
- pola šalice pesta od rajčice
- ostaci piletine
- sir (gauda, podravec, cheddar ili bilo koji drugi)
- sušene rajčice
- origano, sol, papar, bosiljak
Priprema:
- Za početak zagrijte pećnicu na 200 °C.
- Nauljite protvan ili kalup za pizzu s malo maslinova ulja te ravnomjerno rastegnite i rasporedite tijesto u kalup.
- Na tijesto stavite pesto, posolite ga, popaprite, dodajte origano i bosiljak.
- Dodajte malo naribanog sira te povrh njega piletinu istrganu na komadiće.
- Rasporedite ostatak sira na vrh te dodajte sušene rajčice narezane na trakice.
- Pecite oko 10 minuta ili dok tijesto nije hrskavo, a sir zlatno smeđi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa