Zimske juhe odlično su predjelo u hladnim zimskim danima. Postoje različiti recepti za pripremu zimskih juha, a jeste li probali zimsku juhu od povrtne leće i vegetarijansku juhu? Ove zimske juhe ugrijat će vas u hladne zimske dane, vrlo su ukusne i jednostavne za pripremu.
Sastojci potrebni za pripremu zimske juhe od povrtne leće su:
- sušena crvena leća
- mrkva
- celer
- poriluk
- pire od rajčice
- listovi timijana
- češnjak
- žličica mljevenog korijandera.
Priprema juhe od povrtne leće:
Stavite sve sastojke u lonac i prelijte s 1 i pol litrom kipuće vode, a zatim dobro promiješajte. Poklopite i ostavite da se kuha 30 minuta dok povrće i leća ne omekšaju. Zimska juha od povrtne leće je gotova i spremna za posluživanje.
Zimske juhe mogu biti i vegetarijanske. Za vegetarijansku zimsku juhu potrebno vam je:
- maslinovo ulje
- češnjak
- rotkvica
- mrkva
- timijan
- povrtni temeljac
- mlijeko
- 2 konzerve graha
Priprema vegetarijnske zimske juhe:
Pripremu ove zimske juhe započnite tako da zagrijete ulje i na ulju pržite češnjak. Ubacite rotkvicu, mrkvu i dvije trećine timijana, a zatim ulijte temeljac i mlijeko. Pustite da zavrije, kuhajte 15 min. Zatim ubacite trećinu juhe u blender, miksajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim ulijete natrag u tavu zajedno s grahom. Vegetarijanska zimska juha je gotova i spremna je za posluživanje.