Rižoto od slanutka i piletine
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 4
Sastojci:
- dvije žlice maslinovog ili suncokretovog ulja
- jedan luk, narezan
- dva režnja češnjaka
- 250 grama arborio riže
- 100 mililitara bijelog vina ili vode
- litra pilećeg temeljca (jedna kocka)
- 250 grama piletine, nasjeckane na komadiće
- 200 grama slanutka
- sir po želji
- sol, papar
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/dc193292-3bd5-11ec-a5c5-2e3300f616f9/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Foto: Thinkstock
(FOTO: Thinkstock)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upute:
1. Zagrijte ulje na tavi i dodajte luk i češnjak. Pržite dvije minute, a zatim dodajte rižu i promiješajte.
2. Ulijte malo vina ili vode te pustite da ključa minutu, a zatim ulijte temeljac. Neka se sve kuha desetak minuta, dok riža skoro pa gotova.
3. Dodajte ostatak vina/vode, komadiće piletine i slanutak. Kuhajte srednjoj temperaturi dok piletina nije gotova te posolite. Ubacite u sir po želji i sve promiješajte kako biste dobili kremastu teksturu.
4. Dodajte papar po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa