Brzo varivo od leće
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 2
Sastojci:
- jedan bijeli luk, narezan
- dvije žlice ulja
- tri režnja češnjaka, sitno nasjeckano
- 2 mrkve, oguljene i narezane
- 100 grama gotove leće
- jedan krumpir
- povrtni temeljac

Foto: Pixabay
(FOTO: Pixabay)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upute:
1. Zagrijte ulje u loncu i dodajte luk. Neka se prži dvije minute, a zatim ubacite češnjak i mrkve.
2. U lonac dodajte litru kipuće vode, leću i kocku temeljca te nasjeckani krumpir. Poklopijte loncem i pustite da se kuha na srednjoj temperaturi oko 20 minuta.
3. Maknite s vatre i dodajte peršin. Možete servirati uz dodatak kiselog vrhnja.
U ovo varivo možete po želji dodati i meso.
Recepte prenosimo s BBC Food.
Tekst se nastavlja ispod oglasa