Kuharica / Češnjak, vlasac i peršin odlični začini za pire krumpir

Image
Foto: Pixabay

Pire krumpir lako možemo učiniti puno ukusnijim uz nekoliko sitnih dodataka. Koji su popularni začini za pire krumpir?

28.2.2022.
9:49
Pixabay
VOYO logo

Snažan okus češnjaka dodaje intenzivnu i slanu kvalitetu koja može učiniti pire krumpir privlačnijim prilogom. Važna je i činjenica da češnjak nadopunjuje gotovo sve, pa pire krumpir od češnjaka možete koristiti uz niz različitih pripravaka. Češnjak možete dodati u pire krumpir u obliku složenog maslaca ili možete ispeći režnjeve češnjaka i zgnječiti ih s krumpirom.

Vlasac je još jedan tradicionalni začin intenzivnog okusa, vlasac posebno dobro funkcionira s hranom suptilnog okusa. Osim što u pire krumpir unosi ljutkastu notu luka, ova biljka ima prednost što je vizualno privlačna. Žarko zelene mrlje od sitno nasjeckanog svježeg vlasca izvrsne su za nadoknađivanje obične žućkasto bijele boje pire krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput vlasca, peršin se može koristiti za poboljšanje vizualne privlačnosti pire krumpira, a istovremeno dodaje blagu kvalitetu njegovom profilu okusa. Okus vlasca može pomoći da se nadoknadi suptilan okus maslaca koji se obično dodaje kako bi pire krumpir dobio kremastu teksturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo