Začini / Začini za meso: koji začini idu najbolje uz meso?

Začini za meso dat će poseban okus vašem jelu od mesa. Međutim, odabir začina za meso ovisi o vrsti mesa koje pripremate, saznajte koji su začini za meso.

6.6.2021.
9:57

Začini za meso olakšat će vam pripremu jela od mesa, samo trebate voditi računa o tome da izaberete dobre začine za određenu vrstu mesa. Koje začini idu uz koje meso? Ako ste se odlučili pripremiti svinjetinu najčešći začin koji se koristi je češnjak koji će dati slatkasti okus vašem pečenju. Uz svinjetinu kao i teletinu možete koristiti klinčić, majčinu dušicu ili ružmarin. Ako želite dobiti ljuti okus tada dodajer đumir ili pak piment začin. Ovisno o tome koji okus želite postići tu vrstu začina odaberite.

Ako vam se na jelovniku nalazi piletina, tada možete koristiti majčinu dušicu, mentu, kim, origano, češnjak u prahu, lovor, ružmarin ili papar. Nemojte pretjerivati u kombinaciji začina.

Kod pripreme janjetine najbolje je koristiti listove kadulje. Ovaj začin janjećem mesu dati će poseban okus i osvježavajući miris. Također, možete koristiti češnjak, kim i origano, ružmarin, mentu, majčinu dušicu ovisno o tome kakve arome volite.

Kod pripreme ovčetine slično kao i kod janjetine koristite listove kadulje za poseban okus i miris. Uz kadulju možete kombinirati češnjak, kim, mentu, origano, ružmarin, majčinu dušicu.

Kod odabira začina za meso vodite računa o tome koji okusi vam odgovaraju, kojih začina jer začini će dati posebnu aromu i okus svakom vašem jelu, osobito kod pripreme mesa.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali