Začinsko bilje / Začini u teglama na balkonu ili kuhinjskoj dasci

Image

Začini se mogu uzgajati u teglama na balkonu ili na kuhinjskoj daski. O čemu treba voditi računa kod sadnje i uzgoja začina u teglama.

4.6.2021.
16:51
Play logo

Začini u teglama idealan su način sadnje začina jer prilikom kuhanja u svakom trenutku možete iskoristiti začin za kuhanje. Začini u teglama sve češće se mogu vidjeti na balkonima ili na kuhinjskim daskama prozora. Idealno mjesto je sunčana strana balkona, gdje ćete smjestiti začine u teglama.

U teglama možete posaditi sljedeće začine: bosiljak, origano, kadulja, kopar, luk, majčina dušica, estragon, menta, peršin i korijandar. Idealna temperatura za uzgoj začin au teglama je od 18 do 20 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Kako biste posadili začin u teglu ona mora imati promjer najmanje 10 centimetara, dok za komorač, peršin i celer barem 15 centimetara. Što se tiče zalijevanja začinske biljke treba redovito zalijevati, ali s malom količinom vode. Ako zalijevate rijeđe s većom količinom vode, tada svakako osigurajte drenažu. Prevelika količina vode uzrokovat će truljenje začinskog bilja.

Začine u teglama treba redovito rezati kako bi se mogli dalje razvijati, tako da bez brige krenite s korištenjem začina iz tegle za kuhanje jer ćete na taj način potaknuti razvijanje začinskog bilja.

Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo