Začini u teglama idealan su način sadnje začina jer prilikom kuhanja u svakom trenutku možete iskoristiti začin za kuhanje. Začini u teglama sve češće se mogu vidjeti na balkonima ili na kuhinjskim daskama prozora. Idealno mjesto je sunčana strana balkona, gdje ćete smjestiti začine u teglama.
U teglama možete posaditi sljedeće začine: bosiljak, origano, kadulja, kopar, luk, majčina dušica, estragon, menta, peršin i korijandar. Idealna temperatura za uzgoj začin au teglama je od 18 do 20 stupnjeva Celzijusa.
Kako biste posadili začin u teglu ona mora imati promjer najmanje 10 centimetara, dok za komorač, peršin i celer barem 15 centimetara. Što se tiče zalijevanja začinske biljke treba redovito zalijevati, ali s malom količinom vode. Ako zalijevate rijeđe s većom količinom vode, tada svakako osigurajte drenažu. Prevelika količina vode uzrokovat će truljenje začinskog bilja.
Začine u teglama treba redovito rezati kako bi se mogli dalje razvijati, tako da bez brige krenite s korištenjem začina iz tegle za kuhanje jer ćete na taj način potaknuti razvijanje začinskog bilja.