Začinsko bilje /

Začini u teglama na balkonu ili kuhinjskoj dasci

Image

Začini se mogu uzgajati u teglama na balkonu ili na kuhinjskoj daski. O čemu treba voditi računa kod sadnje i uzgoja začina u teglama.

4.6.2021.
16:51
VOYO logo

Začini u teglama idealan su način sadnje začina jer prilikom kuhanja u svakom trenutku možete iskoristiti začin za kuhanje. Začini u teglama sve češće se mogu vidjeti na balkonima ili na kuhinjskim daskama prozora. Idealno mjesto je sunčana strana balkona, gdje ćete smjestiti začine u teglama.

U teglama možete posaditi sljedeće začine: bosiljak, origano, kadulja, kopar, luk, majčina dušica, estragon, menta, peršin i korijandar. Idealna temperatura za uzgoj začin au teglama je od 18 do 20 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste posadili začin u teglu ona mora imati promjer najmanje 10 centimetara, dok za komorač, peršin i celer barem 15 centimetara. Što se tiče zalijevanja začinske biljke treba redovito zalijevati, ali s malom količinom vode. Ako zalijevate rijeđe s većom količinom vode, tada svakako osigurajte drenažu. Prevelika količina vode uzrokovat će truljenje začinskog bilja.

Začine u teglama treba redovito rezati kako bi se mogli dalje razvijati, tako da bez brige krenite s korištenjem začina iz tegle za kuhanje jer ćete na taj način potaknuti razvijanje začinskog bilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo