Recept i priprema /

Kako pripremiti vrhnje sa češnjakom?

Image
Foto: Pixabay

Vrhnje sa češnjakom jednostavan je umak koji se odlično slaže s mesom i ribom. Kako se priprema umak vrhnje sa češnjakom?

19.8.2022.
10:26
Pixabay
VOYO logo

Suhi peršin može se koristiti umjesto svježeg kod ovog recepta za vrhnje sa češnjakom. Prilagodite recept za pripremu vrhnaj sa češnjakom prema vlastitom ukusu.

Sastojci za vrhnje sa češnjakom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ šalice vode
  • 2 žlice nasjeckanog češnjaka
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 2 šalice gustog vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • sol i papar po ukusu
  • 2 žlice kukuruznog škroba

Zakuhajte 1/4 šalice vode u loncu na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i češnjak u prahu i kuhajte dok voda gotovo ne ispari, oko 5 minuta.

Umiješajte vrhnje i peršin te začinite solju i paprom. Pomiješajte kukuruzni škrob i preostalu 1/4 šalice vode u šalici. U vrhnje sa češnjakom umiješajte smjesu kukuruznog škroba. Kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne oko 3 minute. To je to, vrhnje sa češnjakom je gotovo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo