Suhi peršin može se koristiti umjesto svježeg kod ovog recepta za vrhnje sa češnjakom. Prilagodite recept za pripremu vrhnaj sa češnjakom prema vlastitom ukusu.
Sastojci za vrhnje sa češnjakom:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- ½ šalice vode
- 2 žlice nasjeckanog češnjaka
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 2 šalice gustog vrhnja
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- sol i papar po ukusu
- 2 žlice kukuruznog škroba
Zakuhajte 1/4 šalice vode u loncu na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i češnjak u prahu i kuhajte dok voda gotovo ne ispari, oko 5 minuta.
Umiješajte vrhnje i peršin te začinite solju i paprom. Pomiješajte kukuruzni škrob i preostalu 1/4 šalice vode u šalici. U vrhnje sa češnjakom umiješajte smjesu kukuruznog škroba. Kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne oko 3 minute. To je to, vrhnje sa češnjakom je gotovo!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa