Odlučili ste učiniti nešto za svoje zdravlje i počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.
1. Reciklirate ulje
Prženje hrane u dubokom ulju, kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se nekoliko puta pržila hrna, nalaze se slobodni radikali koji su kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.
(FOTO: Thinkstock)
2. Jedete dok kuhate
Normalno je da ćemo kušati hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja.
3. Kruh
Zamijenili ste bijeli kruh tamnom varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje vrijeme.
Pročitajte još:
- Učestale žudnje za hranom: Zašto se pojavljuju i kako ih se riješiti
- Kada se brojka na vagi ne miče: zbog ovih se grešaka salo ne topi
- Prehrana u trudnoći: što biste trebali, a što ne biste trebali jesti tijekom trudnoće
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!