Kuharica / Tijesto od krumpira - recept i priprema

Image

Tijesto od krumpira može se iskoristiti za pripremu knedli, ali i kruha i peciva. Donosimo recept kako napraviti tijesto od krumpira za izradu peciva.

15.12.2022.
13:55
VOYO logo

Tijesto od krumpira vrlo je ukusno tijesto koje se koristi u pripremi različitih jela. Primjerice, tijesto od krumpira osnova je knedli sa šljivama, ali i može se iskoristiti za pripremu kruha. Kako napraviti dobro tijesto od krumpira za kruh od krumpira?

Tijesto od krumpira sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 paket suhog kvasca
  • 1 1/2 šalice tople vode
  • 1 šalica mlakog nezačinjenog pire krumpira
  • 2/3 šalice šećera
  • 2/3 šalice maslaca, omekšalog
  • 1 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
  • 7 šalica brašna

Tijesto od krumpira priprema:

Najprije otopite kvasac u toploj vodi.Umiješajte krumpir, šećer, maslac, sol, jaja i 3 šalice brašna. Miješajte električnom miješalicom na niskoj brzini dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte preostalo brašno.

Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu; lagano uvaljati u brašno za premazivanje. Mijesite oko 5 minuta ili dok tijesto ne postane glatko i elastično. Namastite veliku zdjelu masnoćom. Stavite tijesto u zdjelu, okrećite tijesto da namastite sve strane. Čvrsto pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 8 sati.

Nježno gurnite šaku u tijesto da se ispuha. Podijelite tijesto na 2 jednaka dijela za štruce ili 4 jednaka dijela za kiflice. Oblikujte i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 20-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo