Pripremite ove tacose s mljevenim mesom i oduševite sve prijatelje na idućem kućnoj zabavi. Kako se pripremaju tacosi s mljevenim mesom?
Sastojci za tacose s mljevenim mesom:
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 500 g goveđeg mljevenog mesa
- 300 ml goveđeg temeljca
Za mješavinu začina:
- 2 žlice sjemenki kumina
- 1 žlica sjemenki korijandera
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 1 žličica čili pahuljica
- 1 žlica paprike
- 1 žlica sušenog origana
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica luka u granulama
- 2 žličice kukuruznog brašna
Za kiseli luk:
- 1 veliki crveni luk, sitno narezan
- 1 limeta, cijeđena, plus kriške za posluživanje
Priprema tacosa s mljevenim mesom:
Prvo napravite mješavinu začina. Pomiješajte sjemenke kumina, sjemenke korijandera i papar u zrnu u maloj tavi. Dodajte preostale sastojke mješavine začina, osim kukuruznog brašna. Promiješajte kukuruzno brašno i prstohvat soli. Za kiseli luk, pomiješajte luk sa sokom limete i prstohvatom soli u srednju staklenu zdjelu, a zatim ostavite sa strane da omekša.
Zagrijte ulje u tavi na srednje niskoj temperaturi i izmrvite u mljeveno meso. Kuhajte 15-20 min. Miješajte mljeveno meso drvenom kuhačom tako da posmeđi i karamelizira se posvuda. Kad se mljeveno meso dobro zapeče, pospite polovicom mješavine začina i nastavite kuhati 2 minute. Prelijte goveđim temeljcem i smanjite vatru. Lagano kuhajte 10 minuta. Slijedi posljednji korak za pripremu tacosa s mljevenim mesom.
Da biste sastavili tacose s mljevenim mesom, tostirajte tortilje u vrućoj, suhoj tavi ili na vatri dok ne nastanu mjehurići. Prebacite na tanjur za posluživanje i žlicom stavite mljeveno meso u zdjelu, a zatim poslužite ostale sastojke u zasebnim zdjelicama, tako da svatko može sastaviti svoju pomoću drugih priloga. Tacosi s mljevenim mesom su gotovi. Dobar tek!