Kuharica /

Praktični savjeti za sušenje kora od bjelanjaka

Image
Foto: Pixabay

Kora od bjelanjaka ukusna je i možete ju puniti raznim kremama, voćem ili čak i sladoledom. Sušena kora od bjelanjaka hrskava je izvana, a mekana iznutra.

25.10.2022.
16:33
Pixabay
VOYO logo

Za pripremu i sušenje kore od bjelanjaka bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka:

  • 228 g kukuruznog škroba
  • 28 g šećera u prahu
  • 4 bjelanjka
  • prašak za pecivo
  • 200 g granuliranog šećera
  • 5 g ekstrakta vanilije

Upute za pripremu kore od bjelanjaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosijte kukuruzni škrob i šećer u malu zdjelu. Lagano namastite tanjur za pite neljepljivim sprejem, a zatim ravnomjerno prosijte smjesu kukuruznog škroba i šećera preko njega. Budite sigurni da je cijela stvar pokrivena - malo viška na nekim mjestima je bolje nego nepokriveno mjesto. Zagrijte pećnicu na 120°C.

Pomoću električnog miksera, umutite bjelanjke i prašak na srednjoj brzini dok ne počnu izgledati pjenasto, oko 1 minutu. Povećajte brzinu na srednje visoku i nastavite mutiti dok smjesa ne počne pobijeljeti, otprilike 30 sekundi do 1 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok mikser radi, postupno dodajte šećer u laganom, ravnomjernom mlazu i nastavite mutiti još 2 do 4 minute. Dodajte vaniliju i promiješajte da se sjedini. Ulijte smjesu u lim za pečenje.

Smanjite temperaturu na 90°C i pecite oko dva sata. Isključite pećnicu i ostavite da odstoji 15 minuta unutra. Izvadite koru od bjelanjaka i ostavite ga na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi i osuši. Stavite negdje na sigurno. Ako je moguće, pokrijte ga velikom zdjelom kako biste ga zaštitili od vlage ili oštećenja.

Kora od bjelanjaka je sada spremna za punjenje i serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo