Kuharica / Praktični savjeti za sušenje kora od bjelanjaka

Image
Foto: Pixabay

Kora od bjelanjaka ukusna je i možete ju puniti raznim kremama, voćem ili čak i sladoledom. Sušena kora od bjelanjaka hrskava je izvana, a mekana iznutra.

25.10.2022.
16:33
Pixabay
VOYO logo

Za pripremu i sušenje kore od bjelanjaka bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka:

  • 228 g kukuruznog škroba
  • 28 g šećera u prahu
  • 4 bjelanjka
  • prašak za pecivo
  • 200 g granuliranog šećera
  • 5 g ekstrakta vanilije

Upute za pripremu kore od bjelanjaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosijte kukuruzni škrob i šećer u malu zdjelu. Lagano namastite tanjur za pite neljepljivim sprejem, a zatim ravnomjerno prosijte smjesu kukuruznog škroba i šećera preko njega. Budite sigurni da je cijela stvar pokrivena - malo viška na nekim mjestima je bolje nego nepokriveno mjesto. Zagrijte pećnicu na 120°C.

Pomoću električnog miksera, umutite bjelanjke i prašak na srednjoj brzini dok ne počnu izgledati pjenasto, oko 1 minutu. Povećajte brzinu na srednje visoku i nastavite mutiti dok smjesa ne počne pobijeljeti, otprilike 30 sekundi do 1 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok mikser radi, postupno dodajte šećer u laganom, ravnomjernom mlazu i nastavite mutiti još 2 do 4 minute. Dodajte vaniliju i promiješajte da se sjedini. Ulijte smjesu u lim za pečenje.

Smanjite temperaturu na 90°C i pecite oko dva sata. Isključite pećnicu i ostavite da odstoji 15 minuta unutra. Izvadite koru od bjelanjaka i ostavite ga na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi i osuši. Stavite negdje na sigurno. Ako je moguće, pokrijte ga velikom zdjelom kako biste ga zaštitili od vlage ili oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kora od bjelanjaka je sada spremna za punjenje i serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo