Postoji nekoliko jednostavnih i ukusnih načina za spremanje krastavaca za zimu.
Iako se krastavci ne smrzavaju dobro u svom izvornom obliku, lako ih je iscijediti u pire i zamrznuti u posudama za led. Možete ih oguliti ili ne prije cijeđenja. Nakon što se zamrznu, samo izvadite kockice i spremite ih u posudu ili vrećicu za zamrzavanje. Sok možete piti čist, ili dodati kockice u smoothie ili druge vrste voćnih sokova. Pravilno uskladištene, kocke krastavaca bi trebale trajati do godinu dana u zamrzivaču.
Moguće ih je i zamrznuti za zimu tako da se prvo krastavce potopi u slanu otopinu. Dobiveni "kiseli krastavci iz zamrzivača" mogu se koristiti kao ukus, dodati salatama ili jesti same. Ova metoda spremanja u osnovi uključuje stavljanje kriški krastavaca u soli s narezanim lukom, a zatim njihovo zamrzavanje u salamuri napravljenoj od octa i šećera. Da biste napravili kisele krastavce za zamrzavanje, narežite veliki luk na kockice i dvije litre krastavaca narežite na tanke ploške.
Složite krastavce, luk i jednu do dvije žlice soli u zdjelu ili posudu za pečenje, zatim dodajte sol i luk i ponovite. Pokrijte smjesu plastičnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi barem nekoliko sati. Isperite da uklonite sol, a zatim vratite povrće u zdjelu. U međuvremenu pomiješajte jednu i pol šalicu šećera s pola šalice bijelog destiliranog ili jabučnog octa u loncu i stavite na laganu vatru da se šećer otopi. Promiješajte, pa ovu smjesu dodajte krastavcima. Promiješajte da se sjedini. Smjesa se može zamrznuti u bilo kojem spremniku.