Zimnica / Kratki vodič i savjeti za spremanje gljiva za zimu

Image
Foto: Pixabay

Pravilno spremanje gljiva za zimu od velike je važnosti kako biste gljive mogli koristiti i tijekom zimskih mjeseci. Donosimo kratki vodič i savjete za spremanje gljiva za zimu.

18.11.2022.
10:22
Pixabay
VOYO logo

Zamrzavanje gljiva izvrstan je način da izbjegnete otpad i sačuvate hranjive tvari u njima, osobito ako imate prezasićenost gljivama. Gljive za zimu uvijek zamrzavajte na vrhuncu njihove svježine.

Osnovni način spremanja gljiva za zimu je blaširanje na pari, a potrebni sastojci su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • gljive
  • čajna žličica limunovog soka

Spremanje gljiva za zimu priprema:

Oribajte i iščetkajte gljive kako biste uklonili prljavštinu, zatim ih narežite ili ostavite cijele. Pripremite posudu s ledenom vodom i pleh obložen kuhinjskim papirom. Stavite gljive u košaricu na pari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte čajnu žličicu limunovog soka u vodu kako biste spriječili preveliku promjenu boje. Zakuhajte vodu i sok od limuna i kuhajte gljive na pari oko 2-4 minute, zatim ocijedite i složite na pleh obložen kuhinjskim papirom.

Nakon što se gljive ocijede i osuše, položite ih na pladanj i zamrznite. Zatim spremljene gljive za zimu prebacite u označenu vrećicu za zamrzavanje koja se može zatvoriti, pazeći da ste uklonili sav višak zraka prije zatvaranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremljene gljive za zimu na ovaj način najbolje je upotrijebiti unutar 3 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo