Mljevena junetina može se pripremati na različite načine, a kombinacija mesa i povrća uvijek je dobitna kombinacija. Pripremite mljevenu junetinu na nešto drugačiji način, pripremite jelo složenac od junetine i povrća.
Složenac od junetine i povrća sastojci:
- 50 dkg mljevene junetine
- 1 kg krumpira
- 120 dkg mozzarelle
- 20 dkg goude
- 2 tikvice
- 1,5 dcl bijelog vina
- patlidžan
- glavica luka
- prstohvat ružmarina
- 1 litra umaka od rajčice
- maslac
- sol
- papar
- ulje
Složenac od junetine i povrća priprema:
Na ulju pržit posoljeni luk i mljevenu junetinu. Podlijte vinom i pirjate. DOdajte ružarin i pirjajte dok tekućina ne ispari.
Nakon toga meso podijte s pola litre umaka od rajčice i kuhajt ejoš 10 minuta.
Pripremite posudu za pečenje u pečnici, premažite je maslacem i prekrijte s napola kuhanim krumpirom. Krumpir naribajte.
Preko krumpira stvite meso, na njega stavite tikvice narezane na ploške i patlidžan.
Popite naribani sir i stavite mozzarellu. Pecite na 220 stupnjeva oko 20 minuta.
Složenac od junetine i povrća je gotov, poslužite ga uz umak od rajčice.